Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο

Νέες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο

Τελευταία ενημέρωση:

Τείχος στο φασισμό υψώνουν κινήσεις πολιτών με σειρά αντιφασιστικών συγκεντρώσεων το Σαββατοκύριακο σε διάφορες περιοχές της χώρας. Εκδήλωση τιμής στον Π. Φύσσα την Κυριακή 3 μμ στο σημείο της δολοφονίας, στο Κερατσίνι, στην Παναγή Τσαλδάρη, η οποία μετονομάσθηκε σε οδός Παύλου Φύσσα, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου. Διεθνές Αντιφασιστικό Φεστιβάλ της ΚΕΕΡΦΑ το Σαββατοκύριακο, και Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών στον Κολωνό.

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, την επομένη από το μοιραίο βράδυ.Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, την επομένη από το μοιραίο βράδυ.Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης Διεθνές Αντιφασιστικό Φεστιβάλ διοργανώνει στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στο Γήπεδο Μπάσκετ Ρουφ, (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), με συμμετοχή από τις γειτονιές των πόλεων όλης της επικράτειας που πρωτοστάτησαν στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια και ομιλήτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θα υπάρχουν συζητήσεις ,όπως: Σάββατο 5 Οκτώβρη, 3 µ.µ.: "Πώς παλεύουµε ενάντια στο φασισµό;", Σάββατο 5 Οκτώβρη, 5.30 µ.µ.: "Να σταµατήσουµε τη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης". Συναυλία τιµής στον Παύλο Φύσσα: Βασίλης Λέκκας, Encardia, Nαταλία Ρασούλη, Νατάσα Παπαδοπούλου, Soundescape, Περικλής Λορίδας και εραστές του ονείρου, EΣΕΛΟΝ, Έρωτες Πολεµιστές, Άγριες Φράουλες, Χνάρια, LyricalPunishment., Εκθεση φωτογραφίας από το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα.

Από την αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νίκαια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα Από την αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νίκαια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα Διεθνής συνάντηση, Κυριακή 6 Οκτώβρη,11πµ: Οµιλητές: Εισήγηση από την ΚΕΕΡΦΑ. Παρεµβάσεις από εκπροσώπους αντιφασιστικών κινηµάτων από Βρετανία-WeymanBennet-UnitedAgainstFascism, Αυστραλία-Αλέξης Κακαφίκας, Όχι στη Χρυσή Αυγή Μελβούρνης, ∆ανία-AnderesSimundsen, Πολωνία-AndyZebrowski, Καταλονία-QuimArrufat βουλευτής CUP-AE, Κύπρος-Γιάννης Σωκράτους, Γαλλία-ΑlainBonjolat, Γερµανία, ΗΠΑ-LumaNichol.

ΕΚ∆ΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ: Κυριακή 6 Οκτώβρη, 3 µ.µ., στο σημείο της δολοφονίας (Τσαλδάρη), Κερατσίνι Αμφιάλη.

Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τις συμμετοχές

Το Σάββατο επίσης προγραμματίζονται αντιφασιστικές διαδηλώσεις στην Αθήνα και το Βόλο.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση στο Θησείο ενώ σε πορεία στο Βόλο καλεί το απόγευμα το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, πολιτική συλλογικότητα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στο Βόλο το ραντεβού δίνεται στις 18:00 στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Στην Άρτα από Παρασκευή έως την Κυριακή πραγματοποιείται στον θερινό κινηματογράφο «Ορφέας» αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό φεστιβάλ.

Επίσης, Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» πραγματοποιεί Αντιρατσιστική Γιορτή το Σαββατοκύριακο στον λόφο Κολωνού.

Την Παρασκευ'η στις 18:00 διοργανώθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Παρασκευής. Εγινε πορεία με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Στις 7 μμ έγινε επίσης μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Λαζάρου στον Βύρωνα.

“Ζούμε στο Βύρωνα της προσφυγιάς που υπέφερε από τη ναζιστική κατοχή με την πείνα, τις κακουχίες, τις διώξεις από τα τάγματα ασφαλείας και τους συνεργάτες των γερμανών, τις εκτελέσεις, τα μπλόκα. Χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους από τις πληγές του φασισμού. Συνειδητοποιούμε ότι το κτήνος του φασισμού, που διψάει για αίμα και θάνατο, θεριεύει ξανά” αναφέρεται στο κάλεσμα της συγκέντρωσης.

Στις 20:30 θα πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι αντιφασιστική συναυλία, στην πλατεία όπου βρίσκεται ο σταθμός του Μετρό.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Στις 18:00 το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού κάλεσε σε συγκέντρωση έξω από το 1ο δημοτικό Περαίας και από εκεί έγινε πορεία, στις 16:00 έγινε προσυγκέντρωση στη Ροτόντα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αντιφασιστική Δράση