Έντυπη Έκδοση

Οδός Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Σε οδό «Παύλου Φύσσα» μετονομάζεται η Παναγή Τσαλδάρη, ο δρόμος όπου ο Γ. Ρουπακιάς δολοφόνησε τον 34χρονο μουσικό. Η απόφαση ελήφθη από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου και ήταν ομόφωνη.

Καίριας σημασίας θεωρείται η πίεση που ασκήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση, όλο το περασμένο διάστημα, από πολίτες και συλλογικότητες που ζητούσαν μέσω facebook και twitter τη μετονομασία προκειμένου να μην ξεχαστεί η άγρια δολοφονία.

Λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα «Να μετονομαστεί η οδός Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι σε Παύλου Φύσσα», στην οποία οι χρήστες έχουν αναρτήσει φωτογραφίες του αδικοχαμένου ράπερ, συνθήματα, καθώς και τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση. «Ναι, ρε Παυλάρα. Ακουστήκαμε!» γράφτηκε στον «τοίχο» με τη γνωστοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου.

Κάλεσμα απευθύνθηκε και μέσω twitter προκειμένου να θυμούνται όλοι μέχρι πού φθάνει ο φασισμός: «Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για τους εγκληματίες νεοναζί έχουν ειπωθεί πολλά. Αυτό δεν είναι άλλο ένα τέτοιο post. Αυτό είναι ένα post για να γίνει μια προσπάθεια να μην ξεχάσουμε. Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ονομάσουμε το δρόμο στον οποίο δολοφονήθηκε ο Παύλος από τους νεοναζί φασίστες της Χρυσής Αυγής σε οδό "Παύλου Φύσσα". Στο twitter έχει ξεκινήσει το σχετικό hashtag #odos_paulou_fyssa με αρκετή ανταπόκριση, αλλά ήρθε η ώρα να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Στέλνουμε όλοι ένα e-mail στο γραφείο του δημάρχου Κερατσινίου, ζητώντας τη μετονομασία της οδού Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι σε οδό Παύλου Φύσσα, εξηγώντας ο καθένας με τον τρόπο του τι σημαίνει αυτό. Ειδικά αν είστε κάτοικος της περιοχής Κερατσινίου - Δραπετσώνας και λόγω ψήφου έχετε λίγο πιο δυνατή φωνή από τους υπόλοιπους».

Την απομάκρυνση των γραφείων της Χρυσής Αυγής από τη Νίκαια αποφάσισε με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης καθώς αποτέλεσαν τα ορμητήρια της επιχειρησιακής δράσης των ναζί και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Χρυσή Αυγή
Κύριο θέμα
«Για να μπορούμε να ζούμε ελεύθερα»