Ηλεκτρονική Έκδοση

Προφυλακιστέος ο “πυρηνάρχης” του Περάματος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών ο φερόμενος ως “πυρηνάρχης” της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα Αναστάσιος Πανταζής.

Και αυτός κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, όπως και άλλα στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Ο συγκεκριμένος κατηγορείται ακόμα ότι είχε συντονιστικό ρόλο στην επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα στις 12 Σεπτεμβρίου από ομάδα χρυσαυγιτών με λοστούς και καδρόνια.

Το πρόσωπο του Πανταζή είναι ανάμεσα στα τέσσερα που έχουν αναγνωρίσει τα μέλη της επίθεσης τα οποία κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ζητήσει και έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή στα δικαστήρια Πειραιά.

Ο Α. Πανταζής φέρεται από τις αρχές ως ο κάτοχος τηλεφωνικής σύνδεσης που αντιστοιχεί σε στοιχεία ταυτότητας Πακιστανού, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά τρεις φορές με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο 34χρονος είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς είχε εμπλακεί στη ρατσιστική επίθεση σε βάρος τεσσάρων Αιγύπτιων ψαράδων, που εργάζονταν στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας, τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012. 
 
Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Χρυσή Αυγή