Ηλεκτρονική Έκδοση

Ακόμα μια προφυλάκιση για τη Χ.Α.

Τελευταία ενημέρωση:

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ακόμη ένας κατηγορούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αλλά και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο 36χρονος Αθανάσιος Τζόρβας κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση της Χ.Α. με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο 36χρονος εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως φαίνεται να προέκυψε και από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών, αλλά και την καταγραφή των στιγμάτων κινητών από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας την επίμαχη νύχτα στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου και της Νίκαιας.

Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, παραδόθηκε στις Αρχές την περασμένη εβδομάδα και μετά από προθεσμία που είχε λάβει οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή.

Νωρίτερα σήμερα απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ο 36χρονος Αθανάσιος Τσόρβας. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το επίμαχο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα κινητοποιήθηκε γιατί πίστευε ότι θα πάνε για «διανομή ψαριών».
 
Ο 36χρονος αρνείται ότι βρισκόταν στο επίμαχο αυτοκίνητο και υποστήριξε ότι ενώ ήταν με το δικό του όχημα στη Λεωφόρο Θηβών λίγο πριν από τις 11.30 μ.μ. έλαβε κι αυτός μήνυμα στο κινητό του για να πάει στα γραφεία της Νίκαιας: «Φτάνοντας στη διασταύρωση "Δηλαβέρι" έλαβα μήνυμα με αποστολέα "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" και με περιεχόμενο "Όσοι είστε κοντά στα γραφεία και θέλετε να βοηθήσετε, ελάτε". Σκέφτηκα ότι μας καλούσαν για να πάμε να κουβαλήσουμε ψάρια γιατί μας είχαν πει για επικείμενη διανομή».
 
Όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, στον δρόμο αναγνώρισε το αυτοκίνητο του Ρουπακιά και το ακολούθησε νομίζοντας και πάλι πως «κατευθύνονταν προς την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου» πλην όμως -όπως υποστηρίζει- το έχασε από μπροστά του, όταν ο Ρουπακιάς μπήκε ανάποδα στην οδό Τσαλδάρη.
 
Στο μεταξύ, προφυλακιστέος κρίθηκε και ο 32χρονος Γ. Καζαντζόγλου ο οποίος φέρεται ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά το βράδυ που σκότωσε τον Π. Φύσσα. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία.
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Χρυσή Αυγή
Δικαστικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Προφυλακιστέος ο συνοδηγός του Γ. Ρουπακιά