Ηλεκτρονική Έκδοση

Προφυλακιστέος για δεύτερη κατηγορία ο Ρουπακιάς

Προφυλακιστέος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο νεοναζί της Χρυσής Αυγής που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η απολογία έγινε ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Γ. Ρουπακιάς κρίθηκε και για αυτή την κατηγορία προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα, ενώ είναι ήδη προφυλακισμένος και κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 34χρονου μουσικού με απόφαση της 6ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα Πειραιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που διαθέτουν οι ανακριτές της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο Γ. Ρουπακιάς φαίνεται να είχε σημαντική θέση στη δομή της οργάνωσης, αν και ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν απλό μέλος του κόμματος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί διαθέτουν κάποιες καταθέσεις που εντάσσουν τον Ρουπακιά στην ηγετική ομάδα της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας και τον εμπλέκουν σε «επιχειρήσεις» της Χρυσής Αυγής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Χρυσή Αυγή
ναζισμός/νεοναζισμός
Δικαστικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
“Ήμουν σε αυτοάμυνα” ισχυρίζεται ο Ρουπακιάς