Έντυπη Έκδοση

ΑΝΑΙΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ ΕΝ ΑΜΥΝΕΙ * ΤΩΡΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ 18 ΑΤΟΜΑ

Ο Ρουπακιάς διαψεύδει Καζαντζόγλου, Τσόρβα, Πατέλη

Αμεση παραδοχή ότι μέρος όσων έχει καταθέσει μέχρι σήμερα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι ψευδές, αποτελεί η χθεσινή απολογία του Γ. Ρουπακιά, μετά την οποία ο κατηγορούμενος για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και επέστρεψε στις Φυλακές Μαλανδρίνου.

Ο Γ. Ρουπακιάς πηγαινοερχόταν μέσα στο Α.Τ. Κερατσινίου, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, έχοντας στην κατοχή του το κινητό του τηλέφωνο, ενώ ανεβοκατέβαινε ασυνόδευτος και χωρίς χειροπέδες τους ορόφους κατά το δοκούν Ο Γ. Ρουπακιάς πηγαινοερχόταν μέσα στο Α.Τ. Κερατσινίου, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, έχοντας στην κατοχή του το κινητό του τηλέφωνο, ενώ ανεβοκατέβαινε ασυνόδευτος και χωρίς χειροπέδες τους ορόφους κατά το δοκούν  Αν και εμμένει στη θέση ότι βρισκόταν σε άμυνα, όταν σκότωσε τον 34χρονο μουσικό - για τον οποίο αναφέρει ότι δεν τον γνώριζε-, χθες ο Γ. Ρουπακιάς έδωσε μία τελείως διαφορετική εκδοχή. «Αδειάζει» συγκατηγορούμενούς του και ουσιαστικά περιγράφει αυτά που προστατευόμενοι μάρτυρες αποκαλούν «τάγματα εφόδου», χωρίς όμως αυτή τη φορά να ζητά έστω μία συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Ενώ στο παρελθόν ισχυριζόταν ότι βρισκόταν σε μία καφετέρια στην Αμφιάλη, παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα και επικοινώνησε τηλεφωνικά μόνο με τον απόστρατο αξιωματικό Γ. Δήμου, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, χθες αποκάλυψε μιαν άλλη πραγματικότητα. Αναφέρθηκε σε συγκέντρωση στην τοπική 10-12 μηχανών, στις οποίες επέβαιναν 17-18 άτομα, μεταξύ των οποίων αναγνώρισε τους Πατέλη, Καζαντζόγλου, Αθ. Τσόρβα και Γ. Δήμου. Πάντως, με την απολογία του, ο Γ. Ρουπακιάς αφήνει ακάλυπτους τους:

**Ιω. Καζαντζόγλου, που φέρεται ως συνοδηγός στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά. Ο κατηγορούμενος έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία Φύσσα και υποστηρίζει ότι ξέχασε το κινητό του στην οροφή του Ι.Χ. και το βρήκε ο Γ. Ρουπακιάς, και όχι ότι του το έδωσε για να μην του πέσει.

**Αθ. Τσόρβα (σ.σ.: προφυλακίστηκε τη Δευτέρα), που ανέφερε ότι όταν έφτασε εκείνο το βράδυ στην τοπική Νίκαιας δεν είδε κανέναν, ενώ ο Γ. Ρουπακιάς τον τοποθετεί έξω από τα γραφεία μαζί με άλλους συγκατηγορούμενούς του.

**Γ. Πατέλη, «πυρηνάρχη», ο οποίος εμφανίζεται ότι βρισκόταν σπίτι του εκείνο το βράδυ και έμαθε για τη δολοφονία 15 λεπτά μετά το περιστατικό όταν τον κάλεσε ο Ρουπακιάς. Ο τελευταίος όμως, τον κατονομάζει ως ένα από τα άτομα που βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στην Τ.Ο. Νίκαιας.

Ερωτήματα για τον τρόπο που η Αστυνομία χειρίστηκε την υπόθεση προκαλούνται και από την περιγραφή του για την... ευγένεια των αστυνομικών οργάνων. Ο Γ. Ρουπακιάς πηγαινοερχόταν μέσα στο Α.Τ. Κερατσινίου, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, έχοντας στην κατοχή του το κινητό του τηλέφωνο, ενώ ανεβοκατέβαινε ασυνόδευτος και χωρίς χειροπέδες τους ορόφους κατά το δοκούν. Οπως αναφέρει, η αδελφή του του... έστειλε τσιγάρα με αστυνομικό.

Πάντως, όσο κι αν άλλαξε την απολογία του, από τη δήλωση «ήμουν και είμαι πεπεισμένος για τις καλές προθέσεις αυτού του κόμματος», φαίνεται πως παραμένει αμετανόητος. Αν και συμμετείχε στο κάλεσμα χρυσαυγιτών, που οδήγησε στο φονικό, ενώ διευκόλυνε μερικές φορές, όπως λέει, τον ταμία της Τ.Ο. Νίκαιας, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι είχε «χαλαρή σχέση με τη Χρυσή Αυγή».

Αρνούμαι την αποδιδόμενη σε εμένα κατηγορία και συμπληρωματικά αναφέρω τα εξής:

* Ποια σχέση έχετε με τη Χ.Α. και από πότε χρονολογείται αυτή;

- Η πρώτη μου επαφή με τη Χ.Α. έγινε από τις αρχές Οκτωβρίου του 2012. Νωρίτερα δεν είχα καμία σχέση. Εκεί με οδήγησαν οι αντιμνημονιακές μου θέσεις και η αγάπη για την πατρίδα μου. Είχα μια περιέργεια να δω τι είδους άνθρωποι είναι τα στελέχη της Χ.Α. Είχα ακούσει πολλά θετικά αλλά και πολλά αρνητικά περί ναζισμού κ.λπ.

* Διαπιστώσατε τον ιδεολογικό προσανατολισμό της Χ.Α. κατά το χρόνο της παρουσίας σας και της δράσης σας στο συγκεκριμένο χώρο;

- Ουδέποτε άκουσα οτιδήποτε περί ναζισμού και εθνικοσοσιαλισμού. Δεν έχω ιδέα για το περιεχόμενο στη δικογραφία καταστατικό της Χ.Α., ούτε για τον Πρωτεσίλαο, ούτε έχω ακούσει για την Αρχή του αρχηγού. Αποδέχομαι την ιδεολογία του εθνικισμού, ως αγάπη για την πατρίδα μου, όμως ουδέποτε χρησιμοποίηση εθνικοσοσιαλιστικά συνθήματα όπως το «Ζήτω η Νίκη». Ουδέποτε χαιρέτησα με ναζιστικό τρόπο οποιονδήποτε και αγνοώ την ιστορική προέλευση του συνθήματος «Αίμα Τιμή». Γνωρίζω το σύνθημα «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή» ως κομματικό σύνθημα, που ως τιμή ερμηνεύω την ειλικρίνεια και αυτό που λέμε «μπέσα». Το αίμα εκπροσωπούσε όπως μας έλεγαν την καθαρότητα της φυλής.

* Υπήρχε κάποια συγκεκριμένη ιδεολογική τοποθέτηση για τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες;

- Στη Χ.Α. γινόταν διάκριση μεταξύ νομίμων και παρανόμων μεταναστών. Θεωρούν ότι η ανεργία οφείλεται εν πολλοίς στην αθρόα λαθρομετανάστευση. Δεν άκουσα ποτέ για φυλεκτική κατωτερότητα των Πακιστανών ή άλλων. Οταν λέμε καθαρότητα της φυλής, εννοούμε ότι εάν τυχόν Ελληνας παντρευτεί αλλοδαπό, το παιδί που θα γεννηθεί δεν θα είναι καθαρό. Αυτή την εκδοχή της καθαρότητας της φυλής δεν την άκουσα στις επίσημες ομιλίες του κόμματος αλλά σε μεταξύ μας συζητήσεις στην τοπική. Εγώ αυτά ήξερα και δεν είχα καταλάβει κάτι περισσότερο ούτε είχα κάποια ιδεολογική εξειδίκευση ή ταύτιση.

* Υπήρχε στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας επιχειρησιακή ομάδα στελεχών με αποστολή είτε τη φρούρηση του κτηρίου της τοπικής είτε την εκτέλεση συναφών δράσεων;

- Για εκτέλεση συναφών δράσεων από οποιαδήποτε ομάδα δεν ξέρω τίποτα ούτε υπήρξα ποτέ μέλος μιας τέτοιας ομάδας. Υπήρχε όμως η λεγόμενη ασφάλεια του κτηρίου. Στην ασφάλεια δεν ανήκαν περισσότερα από πέντε άτομα τα οποία πράγματι ήταν εφοδιασμένα με συγκεκριμένη στολή, δηλαδή μαύρη μπλούζα με το λογότυπο Χ.Α., παντελόνι-φόρμα εκστρατείας, χρώματος μαύρο-λευκό γκρίζο, στρατιωτικές αρβύλες και καπέλο τζόκεϊ στρατιωτικού τύπου. Η ομάδα αυτή παρείχε τις υπηρεσίες της μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες δηλαδή Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, αλλά και όσες φορές υπήρχαν ομιλίες ή άλλες εκδηλώσεις, π.χ. διανομή τροφίμων. Βέβαια με τη στολή αυτή ήταν εφοδιασμένα και άλλα άτομα όταν έπαιρναν μέρος σε κάποιες εκδηλώσεις, ομιλίες κ.λπ. Δηλαδή δεν υπήρχε κάποια ετοιμοπόλεμη δύναμη κρούσης στα γραφεία της Χ.Α. στη Νίκαια.

* Είχατε ακούσει ποτέ για επιθέσεις σε αλλοδαπούς λαθρομετανάστες από οπαδούς της Χ.Α. στη Νίκαια ή σε άλλα σημεία ή περιοχές της Αθήνας ή επαρχίας;

- Οχι, ουδέποτε στην περιοχή της Νίκαιας. Εχω ακούσει για συμμετοχή χρυσαυγιτών στα επεισόδια της Κορίνθου, ενώ δεν έχω ακούσει κάτι αντίστοιχο για τα επεισόδια στη Ζώνη και στην ιχθυόσκαλα. Εξ όσων γνωρίζω εκεί ανάμειξη είχε η τοπική οργάνωση του Περάματος, από την οποία γνωρίζω μόνο τον Τάσο τον Πανταζή, τον οποίο έχω συναντήσει μόνο δύο φορές. Εννοείται ότι δεν είχα καμία συμμετοχή στα συγκεκριμένα επεισόδια.

* Ποιους βουλευτές της Χ.Α. έχετε δει στα γραφεία της Νίκαιας και ποια ήταν τα μέλη του πενταμελούς οργάνου διοίκησης της συγκεκριμένης τοπικής οργάνωσης;

- Υπεύθυνος για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, άρα και της Νίκαιας, ήταν ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά. Αυτός ερχόταν στα γραφεία της Χ.Α. κάθε Πέμπτη και κατόπιν σχετικής προτάσεως του Πατέλη, φρόντιζε για τη διεξαγωγή ομιλιών από άλλους βουλευτές ή στελέχη της Χ.Α. Στο πλαίσιο αυτό είχαν περάσει από τη Νίκαια σχεδόν όλοι οι βουλευτές του κόμματος. Στο πενταμελές της Νίκαιας ήταν εξ όσων γνωρίζω ο πυρηνάρχης, Γ. Πατέλης, ο Γιάννης Καζαντζόγλου, ως υπεύθυνος πολιτικής δράσης, ο Γιώργος Τσακανίκας, ως ταμίας και η σύζυγος του Πατέλη, Θεώνη Σκαρπέλη, ως μέλος χωρίς να γνωρίζω τις ειδικότερες αρμοδιότητές της.

Δεν ήμουν ταμίας

Πέμπτο μέλος δεν υπήρχε διότι προφανώς δεν είχε κριθεί κάποιος ικανός για τη συγκεκριμένη θέση. Διευκρινίζω ότι είναι ανακριβές αυτό που έχει κατατεθεί από άλλους ότι ήμουν μέλος του πενταμελούς και μάλιστα ταμίας της τοπικής. Αληθές είναι ότι ελάχιστες φορές διευκόλυνα τον ταμία Τσακανίκα, ο οποίος έμενε μακριά από τη Νίκαια, στη Γλυφάδα και διεκπεραίωνα κάποιες από τις αρμοδιότητές του (κουπόνια κ.λπ.). Επίσης απολύτως ανακριβές είναι ότι εγώ ή η σύζυγός μου ή η κόρη μου έχουμε οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με τη Χ.Α.

Ουδέποτε διαχειρίστηκα κάποιο καφενείο ή κυλικείο της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας ή στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Σημειώνω, τέλος ότι ο όρος «πυρηνάρχης» δεν χρησιμοποιείται επισήμως για τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης αλλά μόνο στην τρέχουσα κομματική ορολογία. Είναι κατάλοιπο άλλων εποχών όταν το κόμμα δεν είχε μεγάλο αριθμό υποστηρικτών στις διάφορες περιοχές όπου λειτουργούσαν πολύ μικρές κομματικές οργανώσεις οι λεγόμενοι τότε «πυρήνες». Ο όρος αυτός επισήμως πλέον δεν υπάρχει διότι οι πυρήνες αντικαταστάθηκαν από τις τοπικές οργανώσεις.

* Ποια ήταν η δική σας θέση και τα δικά σας καθήκοντα στην τοπική οργάνωση στη Νίκαια;

- Διευκρινίζω ότι ποτέ δεν γράφτηκα επισήμως ως υποστηρικτής της Χ.Α. Ποτέ δεν κατέβαλα την ετήσια συνδρομή των 20 ευρώ, ούτε συμπλήρωσα την ειδική φόρμα στοιχείων του κόμματος. Οπως προανέφερα, η περιέργεια με οδήγησε στη Χ.Α. Συνάντησα ένα φιλικό περιβάλλον, πείστηκα για τις καλές προθέσεις τους και εθελοντικά συμμετείχα σε κάποιες δράσεις τους.

Συγκεκριμένα από την αρχή ασχολήθηκα με τη διανομή τροφίμων και ιματισμού σε αστέγους, ενώ έλαβα μέρος και σε κάποιες εκδρομές του κόμματος στον ποταμό Νέδα, μεταξύ Ηλείας και Μεσσηνίας, στην εκδήλωση του Μελιγαλά το 2013 και σε μια εκδήλωση στο Περιβολάκι στη Νίκαια. Η σχέση μου με τη Χ.Α. ήταν πραγματικά χαλαρή. Εγώ είχα στρατολογηθεί στο κόμμα του ΚΚΕ από την ηλικία των 13 ετών και παρέμεινα ενεργό στέλεχος της ΚΝΕ, μέχρι την ηλικία των 17 ετών. Υπήρξα σύνεδρος του 3ου συνεδρίου της ΚΝΕ, στην ηλικία των 16 ετών, περίπου το 1984 και μέλος τομεακού συμβουλίου στην τοπική οργάνωση του Ταύρου της ΚΝΕ.

Υπάρχουν φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και επιφυλάσσομαι να τις προσκομίσω. Θέλω τέλος να σημειώσω ότι σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων στην τοπική οργάνωση στη Νίκαια αποτελούσαν και τα μαθήματα-σεμινάρια ιστορίας τα οποία παρακολουθούσα πάντοτε με ενδιαφέρον.

* Αναφέρεστε σε χαλαρή σχέση με το κόμμα της Χ.Α. Τι λοιπόν σας ώθησε να ανταποκριθείτε σε κλήση άλλων στελεχών ή οπαδών κόμματος και να κινητοποιηθείτε τη νύχτα της 17ης-9-2013, συμμετέχοντας σε επεισόδιο το οποίο κατέληξε στην ανθρωποκτονία με θύμα τον Παύλο Φύσσα;

- Γύρω στις έντεκα τη νύχτα της 17ης-9-2013 ήμουν στο σπίτι μου στη Νίκαια και έβλεπα τηλεόραση. Το σπίτι μου βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων περίπου τετραγώνων από την τοπική οργάνωση της περιοχής. Γύρω στις 11.30 δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Γεώργιο Δήμου, ο οποίος μου είπε ότι ο ίδιος είχε ένα τηλεφώνημα με το οποίο τον ενημέρωναν να πάει στην τοπική αμέσως. Με ρώτησε αν γνωρίζω κάτι σχετικά και εγώ απάντησα αρνητικά. Του είπα κλείσε και σε ξαναπαίρνω.

10-12 μηχανές

Εκανα από μια κλήση στους Πατέλη και Καζαντζόγλου οι οποίοι δεν απάντησαν. Κάλεσα πίσω τον Δήμου, και του είπα να πάει στην τοπική και θα ερχόμουν και εγώ για να δούμε τι συμβαίνει. Πράγματι πήγα στην τοπική και είδα 10-12 μηχανές στις οποίες επέβαιναν 17-18 άτομα, μεταξύ των οποίων αναγνώρισα τους Πατέλη, Καζαντζόγλου, τον Θανάση Τσόρβα, Γιώργο Δήμου, Γιώργο Σταμπέλο. Ρώτησα τι έγινε και ο Καζαντζόγλου μου απάντησε «την πέσανε σε κάποιον δικό μας στο Κερατσίνι» και μου έδωσε ένα τσαντάκι (μεγάλη θήκη κινητού) να τη βάλω στη θέση του συνοδηγού να μην του πέσει επειδή φόραγε μια λευκή φόρμα.

Οι μηχανές ξεκίνησαν και εγώ ακολούθησα με το αυτοκίνητο μόνος μουχωρίς συνεπιβάτες. Ο Καζαντζόγλου ποτέ δεν μπήκε στο αυτοκίνητό μου όπως αναληθώς αναφέρεται. Ακολούθησα τις μηχανές οι οπόίες κατευθύνθηκαν προς την οδό Σαλαμίνος. Δεν γνώριζα πού ακριβώς πηγαίνω και ήμουν σε απόσταση 80-100 μέτρα έχοντας οπτική επαφή. Φτάνοντας στην οδό Παναγή Τσαλδάρη κάναμε δεξιά στο φανάρι και οι μηχανές έκαναν αμέσως αριστερά στο πρώτο διάζωμα ή στενό.

Στο αριστερό μου χέρι ήταν η καφετέρια Κοράλλι. Εκεί είδα γύρω στα 20 άτομα μαζεμένα μαζί με τον Φύσσα τον οποίο τότε δεν γνώριζα. Εγώ αναζήτησα χώρο να παρκάρω αλλά δεν βρήκα και ξαναβγήκα στην Τσαλδάρη. Πέρασα το διαχωριστικό διάζωμα της οδού Τσαλδάρη και διέκρινα στο απέναντι πεζοδρόμιο ένα κενό σημείο και αναγκάστηκα να κινηθώ αντίθετα στην Παναγή Τσαλδάρη για δέκα περίπου μέτρα ώσπου να φτάσω στο κενό σημείο.

Πράγματι πάρκαρα εκεί, αλλά πριν καλά καλά παρκάρω άκουσα τον Φύσσα, ο οποίος ερχόταν καταπάνω μου, ακολουθούμενος από άλλους, απευθύνοντας σε εμένα τη φράση «έλα εδώ ρε μουνί». Ισως να με είχε διακρίνει νωρίτερα όταν έκανα αριστερά στο Κοράλι μαζί με τις μηχανές και υποχρεωτικά κινήθηκα αργά. Σημειώνω ότι οι μηχανές είχαν ήδη παρκάρει σε διάφορα σημεία τουι δρόμου και τα άλλα μέλη της Χ.Α. είχαν κατευθυνθεί προς το Κοράλλι όπου δεν ξέρω τι έγινε με την ομάδα του Φύσσα, γιατί εγώ έκανα τον κύκλο του τετραγώνου.

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου»

Ακουσα όμως φασαρία και υποθέτω ότι εν τω μεταξύ είχαν συμπλακεί. Βλέποντας λοιπόν ένα δυνατό και ψηλό άντρα ακολουθούμενο από άλλους να έρχεται προς το μέρος μου απειλητικά, φοβήθηκαν για τη ζωή μου. Πριν προλάβω να καταλάβω καλά καλά τι συμβαίνει, κάποιος άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου μου, δεν ξέρω αν ήταν ο Φύσσας ή κάποιος άλλος και άρχισε να με τραβήξει έξω. Κατάλαβα ένα ή δύο ζευγάρια χέρια να με τραβούν βίαια έξω από το αυτοκίνητο.

Σε μια υποδοχή δίπλα στις ταχύτητες και δεξιά μου είχα προσωπικά μου αντικείμενα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι (σουγιά) που είχα για αυτοπροστασία. Ενστικτωδώς προσπάθησα να το πιάσω για να αυτοπροστατευτώ. Δυστυχώς κατάφερα να το πιάσω με το δεξί μου χέρι και μόλις βρέθηκα έξω από το αυτοκίνητο συρόμενος, τυφλά χτύπησα αυτόν που με χτυπούσε. Προηγουμένως, όταν βρέθηκαν στο πεζοδρόμιο, είχα δεχτεί και συνέχισα να δέχομαι, χτυπήματα στο κεφάλι με γροθιές και συγκεκριμένα στο αριστερό οπίσθιο τμήμα του κρανίου και πάνω από το αριστερό φρύδι. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις καταθέσεις των αστυνομικών που προσέτρεξαν στο σημείο και θα έπρεπε να καταγράφετια και σε μια ιατροδικαστική έκθεση. Δέχτηκα γροθιές όχι μόνο από τον Φύσσα αλλά τουλάχιστον από έναν ή δύο άτομα τα οποία δεν γνωρίζω. Οπως προείπα δεν γνώριζα τον Φύσσα, ούτε είχα προσωπικές διαφορές με αυτόν. Ηταν ο φόβος, η ταραχή μου και η κακιά στιγμή.

* Τι έγινε μετά τον τραυματισμό του Παύλου Φύσσα;

- Αμέσως μετά τον τραυματισμό του άγνωστου σε εμένα μέχρι τότε ατόμου, έσπευσαν στο σημείο, σε δευτερόλεπτα μέσα, πολλές μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Με ρώτησαν οι αστυνομικοί εάν τομαχαίρι που ήταν στο οδόστρωμα ήταν δικό μου και εγώ μέσα στον πανικό μου απάντησα αρνητικά. Προφανώς κάποιος φίλος του Φύσσα ίσως και κάποιος από αυτούς που με χτυπούσαν με υπέδειξε στους αστυνομικούς, οι οποίοι κάλεσαν περιπολικό το οποίο με οδήγησε στο ΑΤ Κερατσινίου.

Αυτό πρέπει να έγινε γύρω στις 00.10 της 18-9-2013. Οσο ήμουν στο Α.Τ. Κερατσινίου κανείς δεν πήρε το κινητό μου τηλέφωνο. Αρχικά δεν είχα συλληφθεί και βρισκόμουν στους χώρους του Α.Τ. στο ισόγειο. Εκεί με είχαν βάλει σε ένα γραφείο στο οποίο μάλιστα λίγο αργότερα έφεραν και άλλα τέσσερα άτομα μάλλον την παρέα του Φύσσα.

Αυτοί προφανώς δεν με αναγνώρισαν γιατί με ρώτησαν για ποιο λόγο βρισκόμουν εκεί. Προτού φέρουν τα τέσσερα αυτά άτομα στο γραφείο, έκανα κάποια τηλεφωνήματα, στη σύζυγό μου Μαργαρίτα Μικελάτου, της οποίας τον αριθμό δεν θυμάμαι, ούτε που το έχει αγοράσει, στον Πατέλη και στην αδερφή μου Χρυσούλα Ρουπακιά. Δεν έχω επικοινωνήσει με κανένα άλλο πρόσωπο και δεν γνωρίζω πρόσωπο με το όνομα Θεοφάνης Σβίγγος, προς το οποίο φαίνεται να έχω κάνει τηλεφωνήματα. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο στο συγκεκριμένο τηλεφώνημα φαίνεται να έχουν κάνει κλήσεις εκτός από εμένα η αδερφή μου Χρυσούλα Ρουπακιά, η πεθερά μου Ανθή Μικελάτου και ο Γιώργος Πατέλης.

Κατά τη συζήτηση με τους τέσσερις αυτούς προσαχθέντες χτύπησε το τηλέφωνο ενός, και κάποιος τον ενημέρωσε ότι ο Φύσσας είχε πεθάνει. Συνειδητοποιώντας τι είχε συμβεί ζήτησα από τον αστυνομικό που επιτηρούσε το γραφείο να πάω στην τουαλέτα προκειμέν νου να απομακρυνθώ από τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Τότε ο αστυνομικός ρώτησε όλους στο γραφείο ποιος έχει σχέση με τη Χ.Α. Εγώ φοβούμενος μη γίνει επεισόδιο σε βάρος μου, αρνήθηκα ότι έχω οποιαδήποτε σχέση.

Τελικά όταν με έβγαλε ο αστυνομικό από το γραφείο, του είπα ότι φοβάμαι να είμαι μαζί με αυτούς και ζήτησα να με βάλει κάπου αλλού. Αυτός είπε ότι κατάλαβε και να πάρω το ασανσέρ και να ανέβω στον τρίτο όροφο όπου βρισκόταν το τμήμα ασφαλείας. Πράγματι ανέβηκα στον τρίτο όροφο ασυνόδευτος και οι εκεί αστυνομικοί με ρώτησαν τι ακριβώς θέλω. Με έβαλαν σε ένα δωμάτιο υπό επιτήρηση. Εγώ διατηρούσε ακόμα το κινητό μου τηλέφωνο και έκανα ακόμα δύο τηλεφωνήματα στην αδερφή μου για να την κατατοπίσω που να έρθει να με βρει.

Τσιγάρα από αστυνομικό

Πήρα την αδερφήμου γιατί ήταν η πιο ψύχραιμη εκείνη τη στιγμή και μπορούσε να με βοηθήσει πιο αποτελεσματικά. Η αδερφή μου με ενημέρωσε ότι υπήρχαν γύρω από το κτήριο της Αστυνομίας περίπου τριακόσια άτομα, προφανώς αναρχικοί, σε διάφορα σημεία, ότι δεν μπορούσε να περάσει και τελικά μου έστειλε τσιγάρα με έναν αστυνομικό.

Μετά ήρθαν στο τμήμα και άλλοι αστυνομικοί της Ασφάλειας και από την κρατική Ασφάλεια, όχι μόνο από το ανθρωποκτονιών και μου ανακοίνωσαν ότι συλλαμβάνομαι, αφότου ομολόγησα τη τέλεση ανθρωποκτονίας. Μετά μεταφέρθηκα, γύρω στις τέσσερις το πρωί, από το Α.Τ. Κερατσινίου στα κεντρικά της Ασφάλειας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

* Τι άλλο έχετε να προσθέσετε;

- Δεν αποδέχομαι τη συμμετοχή μου σε εγκληματική οργάνωση, ούτε γνώρισα τη Χ.Α. σαν εγκληματική οργάνωση. Εγώ τη Χ.Α. τη γνώρισα μέσα από συσσίτια τροφίμων και ρουχισμού, από ομιλίες βουλευτών που μιλάγανε για την Αρχαία Ελλάδα και σχολιάζανε την καθημερινότητα. Ημουν και είμαι πεπεισμένος για τις καλές προθέσεις αυτού του κόμματος.

Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Καταθέσεις & Μαρτυρίες
Δικαιοσύνη
ναζισμός/νεοναζισμός
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Χρυσή Αυγή
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες