Έντυπη Έκδοση

ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ «ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ» ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΠΑΛΛΗ

Επαυλη-Ράιχσταγκ!

Το έγγραφο που κατέθεσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ο πρώην αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού Εντουαρντ Πρινγκλ Στέισι, τον περασμένο Ιούνιο, ...έβαλε και τους «αδιάφθορους» στην έπαυλη του επιχειρηματία και εμφανιζόμενου ως μετόχου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Αναστάσιου Πάλλη, ανοίγοντας τους διαδρόμους της καχυποψίας για παλαιότερους αστυνομικούς χειρισμούς στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στο τετρασέλιδο κείμενο, που παρουσιάζει σήμερα η «Ε», ο Εντουαρντ Πρινγκλ Στέισι, αφού περιγράφει στους «αδιάφθορους» όλες τις ενέργειες στις οποίες προσέφυγε, επισημαίνει ότι ο ίδιος ο Ανάστασιος Πάλλης τού είχε πει σε ανύποπτο χρόνο, στο παρελθόν, ότι διαθέτει «ιδιαίτερες σχέσεις και γνωριμίες» στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Στο επίμαχο σημείο του εγγράφου, με ημερομηνία 6 Ιουνίου 2013, ο Βρετανός, υπεύθυνος για παροχή ασφάλειας σε πλοία με σκοπό την αντιμετώπιση της πειρατείας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «(...)Ολα τα παραπάνω τελούν σε γνώση των ελληνικών αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών. Πλην όμως, ανακαλώντας δηλώσεις του Αναστασίου Πάλλη, όπου σε ανύποπτο χρόνο στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι διαθέτει "ιδιαίτερες σχέσεις και γνωριμίες" στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν έχω παρά να εκφράσω σ' εσάς την ανησυχία μου για τη δέουσα αξιοποίηση των επίμαχων στοιχείων που κατέθεσα (...)».

Το έγγραφο του Εντ. Πρινγκλ Στέισι, που έβαλε και τους «αδιάφθορους» στην έπαυλη Πάλλη Το έγγραφο του Εντ. Πρινγκλ Στέισι, που έβαλε και τους «αδιάφθορους» στην έπαυλη Πάλλη Ο Εντουαρντ Πρινγκλ Στέισι -ο οποίος ζήτησε με αναφορά του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να συσχετιστεί η δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή με τις καταγγελίες του σχετικά με την αποθήκευση μεγάλου αριθμού όπλων σε εγκαταστάσεις του ιδρυτή του Ιδρύματος Πάλλη- «δίνει» στους «αδιάφθορους» όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες από τις οποίες πέρασε για να καταθέσει όσα γνώριζε για την υπόθεση των όπλων που «χρεώνει» στον πρώην συνεργάτη του· καθώς και την εις βάρος του αρπαγή, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, για την οποία είχε μιλήσει σε συνέντευξή του στην «Κ.Ε.».

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στην έπαυλη του φυγόδικου επιχειρηματία, που κατηζητείται για την υπόθεση της FBB (για την οποία έχει ήδη προφυλακιστεί ο Βίκτωρ Ρέστης), οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν στη διάθεσή τους μια έκθεση κατασχέσως, συνολικά 25 σελίδων, από όπλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία, στο πλαίσιο των ερευνών για τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματικής οργάνωσης.

Χίτλερ και Σία σε περίοπτη θέση! Χίτλερ και Σία σε περίοπτη θέση! Αντιπαραβολή εκθέσεων!

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι δίπλα στη νέα έκθεση κατάσχεσης οι «αδιάφθοροι» έχουν και την παλαιά έκθεση που συνέταξαν άλλοι αστυνομικοί σε προηγούμενη έρευνα στην έπαυλη, προκειμένου να βρουν ομοιότητες και διαφορές, συνυπολογίζοντας ωστόσο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε και τις ευχέρεις τυχόν αλλαγών που αυτό έδινε.

Πλήθος και τα τροποποιημένα κυνηγετικά όπλα Πλήθος και τα τροποποιημένα κυνηγετικά όπλα Μετά τον εντοπισμό τροποποιημένων όπλων, η ΕΛ.ΑΣ. με νέα ανακοίνωσή της γνωστοποίησε και άλλα ευρήματα στην έπαυλη του επιχειρηματία στην περιοχή της Βούλας, ο επιστάτης της οποίας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για συνολικά 10 πιστόλια, τα οποία διέθεταν άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων (τέσσερα πιστόλια Glock των 9 mm και τέσσερα των 0,45 mm, ένα Magnum και ένα Walther), ένα βλήμα πυροβόλου άνευ επισθοδρομήσεως (ΠΑΟ) μέσα σε μεταλλικό κουτί, ακόμη 24 διόπτρες σκόπευσης στόχου, μεγάλο αριθμό γεμιστήρων πυροβόλων όπλων, πλήθος σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων, μία βαλλίστρα με διόπτρα, δύο τόξα με μεγάλο αριθμό βελών, μια ασπίδα των ΜΑΤ, μεγάλο αριθμό από κινητά τηλέφωνα, κάρτες μνήμης και SIM, βιντεοκάμερες, φωτογραφικές μηχανές, συσκευές επικοινωνίας και ασυρμάτους.

Και διόπτρες για πάσα χρήση βρέθηκαν στην οικία του επιχειρηματία Πάλλη Και διόπτρες για πάσα χρήση βρέθηκαν στην οικία του επιχειρηματία Πάλλη Τα κατασχεθέντα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας για περαιτέρω έρευνα, ενώ μεταξύ άλλων -όπως ανακοινώθηκε- βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα, εντός ειδικών χώρων (βιτρίνες), μέρος των οποίων κατασχέθηκε.

Ολα αυτά βρίσκονταν σε ειδικό δωμάτιο, ενώ σε άλλα οι αστυνομικοί βρήκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ομοιώματα πέντε ελληνικές στολές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και σε δύο κούκλες τη στολή ενός Αμερικανού και ενός Βρετανού στρατιώτη.

Αυτό που προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των αστυνομικών αρχών είναι ότι στο δωμάτιο όπου βρίσκονταν τα ναζιστικά σύμβολα, οι φωτογραφίες στις κορνίζες των προθηκών ήταν του σκληρού πυρήνα της ναζιστικής ηγεσίας (Χίτλερ, Χίλμερ, Γκέρινγκ) και όχι άλλων στρατιωτικών, όπως για παράδειγμα του Ρόμελ, που έχασαν την εμπιστοσύνη τους στον Χίτλερ.

Εις βάρος του επιστάτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή (κακούργημα) και παράνομη οπλοκατοχή (πλημέλημμα) από κοινού με τον Αναστάσιο Πάλλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιστάτης υποστηρίζει ότι πραγματοποιούσε πληρωμές για λογαριασμό του φυγόδικου εργοδότη του, καθώς και ότι γνώριζε για την ύπαρξη των όπλων, αλλά τα θεωρούσε μουσειακά εκθέματα.

Τα αντίγραφα της δικογραφίας διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη συνέχιση των ερευνών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οπλοφορία-οπλοκατοχή
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες
Αστυνομικές επιχειρήσεις
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Διαφθορά