Έντυπη Έκδοση

Τα ζώα ως σύμβολα

Η ΑΙΘΟΥΣΑ Περιτεχνών φιλοξενεί την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαριάννας Κατσουλίδη, με τίτλο «Αθωότητα-Επανεκκίνηση». Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έργα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, ζωγραφισμένα με λαδομπογιά σε μουσαμά.

 Τα θέματα της Κατσουλίδη είναι ανθρωποκεντρικά και τα χρώματά της το μαύρο, το άσπρο, το γκρι, αποτυπώνουν στα έργα της μαγικές ή απλές ιστορίες, με δυναμικότητα.

Από τον κατάλογο της έκθεσης, που προλογίζει η Ηρα Παπαποστόλου, ιστορικός και κριτικός τέχνης, σημειώνουμε: «...Η Μαριάννα Κατσουλίδη φτιάχνει τη δική της εικονογραφία και το δικό της ζωομορφικό συμβολισμό: ο σκύλος συμβολίζει την πίστη, το περιστέρι την ελευθερία, το κατσίκι τη γονιμότητα και τη δύναμη αλλά και την τραγικότητα, το άλογο την υπομονή, την αφοσίωση και την υπηρεσία. Σε κάθε άνθρωπο δε, αποδίδεται και μία ιδιότητα ανάλογα με το ζώο που στέκει δίπλα του. Σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, στη ζωγραφική της άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά. Εξάλλου το παραμύθι είναι μια διήγηση πλασμένη με ποιητική φαντασία από τον κόσμο του μαγικού και υπερφυσικού, χωρίς λογική εξάρτηση από τους όρους της πραγματικής ζωής...».

Διάρκεια έως 9 Νοεμβρίου 2013.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εικαστικά
Εκθέσεις