Ηλεκτρονική Έκδοση

Επιστολή Παπαγεωργόπουλου: «Απόλυτη δικαστική πλάνη» και «απεριόριστη εμπιστοσύνη στην τελική κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης»

Στο εδώλιο οι πέντε της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσ/νίκης για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος

Στο εδώλιο του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα παρουσιαστεί την επόμενη Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που βρίσκεται στη φυλακή, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, τον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια και τους πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας Θωμά Γκόλα και Γιώργο Γκαϊδατζή.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση περίπου 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου, ενώ στους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, επιβλήθηκαν ποινές 15 και 10 ετών κάθειρξης.

Αυτή τη φορά οι δικαστικές αρχές διερευνούν το αδίκημα της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, καθώς, σύμφωνα με την προ μηνών απόφαση του Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, τα υπεξαιρεθέντα χρήματα αποτελούν προϊόν εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος σε βάρος του Β. Παπαγεωργόπουλου, της ηθικής αυτουργίας στη συγκεκριμένη πράξη σε βάρος του Μ. Λεμούσια και της άμεσης συνέργειας στο παραπάνω αδίκημα εναντίον των δύο πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές 15 και 10 ετών κάθειρξης.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, με επιστολή του μέσα από τη φυλακή, επαναλαμβάνει πως δεν έχει “απολύτως καμία σχέση” με αυτά για τα οποία τον καταδίκασαν και κάνει λόγο για “περίπτωση απόλυτης δικαστικής πλάνης”. Ταυτόχρονα, ωστόσο, δηλώνει ότι έχει “απεριόριστη εμπιστοσύνη στην τελική κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης”.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δικαστικό ρεπορτάζ