Ηλεκτρονική Έκδοση

Βομβιστική επίθεση στη Χάμα της Συρίας

Τελευταία ενημέρωση:

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην πόλη Χάμα της Συρίας, η οποία ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την κρατική τηλεόραση, υπάρχουν τουλάχιστον 30 νεκροί.

Μετά την έκρηξη στη Χάμα (20/10/2013) φωτ:ΑFP Μετά την έκρηξη στη Χάμα (20/10/2013) φωτ:ΑFP Την έκρηξη επιβεβαίωσε και η μη κυβερνητική οργάνωση "Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων". Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετά την έκρηξη ακολούθησαν σφοδρά πυρά. Στόχος του παγιδευμένου οχήματος ήταν μια θέση ελέγχου κοντά σε μια επιχείρηση γεωργικών οχημάτων όπου έχουν τη βάση τους στρατεύματα του καθεστώτος.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα στο όχημά του σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στα περίχωρα της πόλης. Πλάνα που προβλήθηκαν από την κρατική τηλεόραση δείχνουν πυροσβέστες να επιχειρούν να σβήσουν εστίες φωτιάς και μαύρα σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από απανθρακωμένα φορτηγά και αυτοκίνητα.

Στην αρχή της συριακής εξέγερσης, η Χάμα ήταν θέατρο σημαντικών διαδηλώσεων πολιτών που απαιτούσαν την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Στο τέλος του καλοκαιριού της ίδιας χρονιάς, ο στρατός είχε επιτεθεί στην πόλη σκοτώνοντας πολλούς κατοίκους. Έκτοτε ασκεί πολύ αυστηρό έλεγχο στη Χάμα.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συρία