Ηλεκτρονική Έκδοση

Προφυλακιστέοι οι δύο Ρομά για την μικρή Μαρία

Προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν η 40χρονη και ο 39χρονος, που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, που βρέθηκε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Το ζευγάρι των Ρομά κατηγορείται για απαγωγή ανηλίκου και για υφαρπαγή εγγράφων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η γυναίκα θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και ο 39χρονος στις φυλακές Λάρισας.

Στο μεταξύ, η αστυνομία με εντολή εισαγγελέα έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες των δύο Ρομά που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής.

Στην απολογία του -σύμφωνα με πληροφορίες-, ο 39χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η μικρή Μαρία τους παραδόθηκε όταν ήταν βρέφος, από έναν Βούλγαρο Ρομά και τη μητέρα της. Επίσης φέρεται να υποστήριξε ότι όταν ο βούλγαρος Ρομά μαζί με τη φυσική μητέρα της μικρής παρουσιάστηκαν στην οικογένεια του προκειμένου να δώσουν το παιδί, ο ίδιος απουσίαζε και όταν 15 ημέρες μετά επέστρεψε, βρήκε το παιδί στο σπίτι. 

Φέρεται επίσης να είπε ότι ο ίδιος, λόγω του βεβαρημένου ποινικού μητρώου που διατηρεί, δεν ήθελε να κρατήσουν τη μικρή, αλλά η σύντροφός του επέμεινε, καθώς –όπως ισχυρίστηκε- το είχε αγαπήσει.

Κατά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο 39χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε ονομαστικά στο Βούλγαρο διαμεσολαβητή, αλλά και στη φυσική μητέρα της μικρής, προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες για τον εντοπισμό τους.
 
Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι η φυσική μητέρα του παιδιού είναι εντός Ελλάδας. Το ίδιο ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος των Ρομά Αττικής Μάριος Σαϊνόπουλος, λέγοντας ότι κρύβεται επειδή φοβάται.
 
Όπως είπε  Μ. Σαϊνόπουλος, η κουνιάδα του είναι συμπεθέρα με την αθίγγανη φερόμενη μητέρα της Μαρίας και απ’ όσο γνωρίζει "το κορίτσι γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2009 στη Λαμία" αλλά οι Βούλγαροι γονείς του δεν μπορούσαν να το αναθρέψουν και το έδωσαν στο ζευγάρι των Ρομά.
 
Την ίδια ώρα όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ένας Βούλγαρος, ο οποίος επισκέφθηκε τον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα μόλις πριν πέντε ημέρες, φέρεται να είναι ο πατέρας της τετράχρονης Μαρίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του καταυλισμού.
 
Όπως γράφει η Telegraph, ο επικεφαλής του καταυλισμού των Ρομά στα Φάρσαλα Μπάμπης Δημητρίου αποκάλυψε ότι ο πατέρας του κοριτσιού πήγε εκεί αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης όμως παρά τις προτροπές όλων να πει στην αστυνομία ότι το παιδί είναι δικό του εξαφανίστηκε.
 
Όπως φέρεται να είπε ο Μπάμπης Δημητρίου "Ήταν ένας Βούλγαρος και η γυναίκα του που εργάζονταν ανά την Ελλάδα σε προσωρινές δουλειές, και που συνήθιζαν να μένουν εδώ κάποιες φορές. Κάποια στιγμή άφησαν το κορίτσι να το μεγαλώσει μια οικογένεια εδώ στο χωριό."
 
Ο ίδιος φέρεται να λέει ότι "η οικογένεια μεγάλωσε το παιδί σαν να ήταν δικό τους, παρότι ο πατέρας ερχόταν που και που για να το δει." Μάλιστα "η τελευταία φορά που επισκέφτηκε το χωριό ήταν μόλις πριν από πέντε ημέρες" όπως λέει, μετά τις συλλήψεις και αφότου το παιδί παραδόθηκε στις Αρχές.
 
"Όλοι οι άλλοι Ρομά έλεγαν στον Βούλγαρο να εξηγήσει στην αστυνομία ότι το κορίτσι είναι δικό του αλλά τώρα έχει εξαφανιστεί", συμπληρώνει ο Μ. Δημητρίου.
 
Τα όσα είπε υποστήριξαν και άλλοι κάτοικοι, προσθέτει το δημοσίευμα.
 
Την ίδια ώρα ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, δήλωσε ότι το κορίτσι είναι 5 με 6 ετών - και όχι τεσσάρων - σύμφωνα με την οδοντιατρική εξέταση που της έγινε.
 
Το γύρο του διαδικτύο κάνει στο μεταξύ ένα βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Daily Mail και στο οποίο απεικονίζεται η μικρή Μαρία να συμμετέχει σε γλέντι στον καταυλισμό.
 
 
 

 

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Αλλάζει ο τρόπος καταχώρησης των γεννήσεων
Δεκάδες δικογραφίες για κυκλώματα παράνομων υιοθεσιών