Ηλεκτρονική Έκδοση

Άστοχη έφοδος της αστυνομίας στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Τελευταία ενημέρωση:

Κλιμάκιο της αστυνομίας και του ΕΟΦ πραγματοποίησε έλεγχο στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΜΚΙΕ στο Facebook, με την αιτιολογία ότι υπήρξε καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΓΑΔΑ περί ανεξέλεγκτης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε ναρκομανείς!

φωτ.από τη σελίδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού στο Facebook φωτ.από τη σελίδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού στο Facebook

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού κάνει λόγο για σκευωρία και κατευθυνόμενες καταγγελίες, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτές δεν μπορούν να σταματήσουν τη δράση του.
 
"Είναι απορίας άξιο ποιος έκανε την καταγγελία για την διακίνηση ναρκωτικών. Δεν θα δώσουμε τροφή σε διάφορα σενάρια, εμείς απλά θα πούμε αυτό που λέμε εδώ και 2 χρόνια, «Κανένας μόνος του στην κρίση». Ας δώσει λύση το υπουργείο υγείας και η κυβέρνηση ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη των κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων. Πάνω από 3,000,000 συμπολίτες μας δεν έχουν ΚΑΜΙΑ πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Θα κάνει κάτι επιτέλους η κυβέρνηση?", σημειώνεται σε ανάρτηση του ΜΚΙΕ.
 
Επίσης, ενημερώνει πως το κλιμάκιο αστυνομίας και ΕΟΦ αποχώρησε και ευχαριστεί τους δεκάδες πολίτες για τα μηνύματα συμπαράστασης.
 
Στις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών παρέστησαν δικαστικός λειτουργός, δύο υπάλληλοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και οι υπεύθυνοι των συγκεκριμένων χώρων. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι έρευνες είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.
 
 

ΣΥΡΙΖΑ: «Ντροπή» για την έφοδο στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Δύο τινά διαβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη σημερινή έφοδο της αστυνομίας και του ΕΟΦ στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού: Είτε την ενόχληση «κυβερνητικών εγκεφάλων» για το ότι «τα κινήματα αλληλεγγύης καλύπτουν με τη δράση τους ορισμένα από τα τεράστια κενά που έχει αφήσει η ελέω Μνημονίου διάλυση του κοινωνικού κράτους», είτε την οργή τους που το συγκεκριμένο ιατρείο «συνιστά ένα έξοχο παράδειγμα για το πόσο δημιουργική μπορεί να είναι η συνεργασία ενός προοδευτικού δήμου με τα κινήματα πολιτών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
 
Η σημερινή έφοδος της αστυνομίας και του ΕΟΦ στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και την κοινή λογική. Ακόμα και για μια κυβέρνηση που έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ της πολιτικής αναξιοπρέπειας, αποτελεί τομή το να επιτίθεται σε μια εθελοντική ιατρική δομή που έχει προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο. Τι επιδιώκουν άραγε οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι; Μα τόσο πολύ ενοχλούνται από το ότι τα κινήματα αλληλεγγύης καλύπτουν με τη δράση τους ορισμένα από τα τεράστια κενά που έχει αφήσει η ελέω Μνημονίου διάλυση του κοινωνικού κράτους; Ή μήπως εξοργίζονται με το ότι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού συνιστά ένα έξοχο παράδειγμα για το πόσο δημιουργική μπορεί να είναι η συνεργασία ενός προοδευτικού δήμου με τα κινήματα πολιτών; Όπως και να ‘χει, ας σταματήσσουν εδώ. Λίγη ντροπή πια!
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ανθρωπιστικές οργανώσεις
Αστυνομικό ρεπορτάζ