Ηλεκτρονική Έκδοση

Με προεδρικό διάταγμα

Συρία: Αποπομπή του αντιπροέδρου

Διαφωνούσε με τον Άσαντ

Το δρόμο της εξόδου, έδειξε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, στον αντιπρόεδρο της συριακής κυβέρνησης Κάντρι Τζαμίλ.

Όπως μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana: «Με προεδρικό διάταγμα καθαιρείται ο Κάντρι Τζαμίλ από τα καθήκοντά του. Ο Τζαμίλ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του επειδή απουσίασε από την θέση του χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως άδεια και δεν εκπλήρωσε τα καθήκοντά του. Επιπροσθέτως είχε δραστηριότητες και συναντήσεις εκτός της χώρας χωρίς να υπάρχει συντονισμός με την κυβέρνηση».


Ο απομακρυνθείς εκτιμάται ότι ανήκει στους πολιτικούς αντιπάλους του Άσαντ και συγκεκριμένα στην «πατριωτική αντιπολίτευση», που όμως δεν ταυτίζεται με τους αντιπολιτευόμενους αντάρτες. Ο Κάντρι Τζαμίλ, είχε πάρει μέρος σε διπλωματικές συναντήσεις, με στόχο την προετοιμασία το Σάββατο στην Γενεύη, της διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης που είναι γνωστή ως «Γενεύη 2».


Η πλευρά των ανταρτών ζητάει διαβεβαιώσεις για την απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία, ενώ το συριακό καθεστώς απορρίπτει οποιεσδήποτε προϋποθέσεις για να συμφωνήσει για την διεξαγωγή τους, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν εξωτερικές παρεμβάσεις και μόνο ο συριακός λαός έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το πολιτικό του μέλλον και τους ηγέτες του.

 


Newsroom enet με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Γαλλικό, Ρόιτερς

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συρία