Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεκάδες μετανάστες νεκροί στο Νίγηρα

Τελευταία ενημέρωση:

Σωστικά συνεργεία στο Νίγηρα ανέφεραν ότι εντόπισαν τα πτώματα 92 μεταναστών στην έρημο, σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Αλγερία. Όλοι τους-στην πλειοψηφία γυναίκες με τα παιδιά τους- πέθαναν από δίψα καθώς τους εγκατέλειψαν οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει να τους μεταφέρουν.

Η έρημος του Νίγηρα (φωτ:HOCINE ZAOURAR / AFP) Η έρημος του Νίγηρα (φωτ:HOCINE ZAOURAR / AFP)

Ο Νίγηρας βρίσκεται στη μέση της διαδρομής μεταξύ της υποσαχάριας Αφρικής και της Ευρώπης και αρκετοί μετανάστες διασχίζουν την έρημο προσπαθώντας να βρουν δουλειά σε κάποια χώρα της βόρειας Αφρικής ή και να περάσουν προς την Ευρώπη. 
 
Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Aghir In'man, 87 νεκροί  (7 άνδρες, 32 γυναίκες και 48 παιδιά) προστέθηκαν στις 5 γυναίκες και τα κορίτσια από την ίδια ομάδα μεταναστών, οι σοροί των οποίων είχαν εντοπιστεί από τον στρατό του Νίγηρα και εκτιμάται ότι έχασαν την ζωή τους στις αρχές του Οκτωβρίου ενώ κατεευθύνονταν προς την Αλγερία. Άλλα 5 πτώματα βρέθηκαν αργότερα, σύμφωνα με το Associated Press.
 
Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι 21 άνθρωποι κατάφεραν να επιζήσουν , μεταξύ των οποίων "ένας άνδρας που περπάτησε 83 χιλιόμετρα για να φτάσει στο Αρλίτ" στον βόρειο Νίγηρα, και "μια γυναίκα που μεταφέρθηκε στο Αρλίτ από έναν οδηγό αυτοκινήτου που πέρασε από μπροστά της στην έρημο". Δεκαεννέα άλλοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Ταμανρασέτ, στην νότια Αλγερία, η οποία ήταν και ο αρχικός τελικός τους προορισμός, προτού επαναπατριστούν στον Νίγηρα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Νίγηρας
Αλγερία
Μετανάστες και πρόσφυγες