Έντυπη Έκδοση

Ιδιώτες με χρυσά κουτάλια στο φτωχό ΕΣΥ

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μπαίνουν σε διαθεσιμότητα για λόγους... οικονομίας, όπως υποστηρίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ιδιωτικές εταιρείες αλωνίζουν στο ΕΣΥ αναλαμβάνοντας υπηρεσίες που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι υπάλληλοι των νοσοκομείων, τρώγοντας με... χρυσά κουτάλια.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Α. Συγγρός» καταγγέλλει μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση, όπου το νοσηλευτικό ίδρυμα δίνει «υπερδιπλάσιο ποσό, 130.000 ευρώ ετησίως για 4 τραπεζοκόμους», τη στιγμή που θα μπορούσε με λιγότερα από τα μισά χρήματα να είχε προσλάβει το αντίστοιχο μόνιμο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι μιλούν για σκάνδαλο, αφού επισημαίνουν ότι έχουν καταγγείλει το γεγονός στο υπουργείο Υγείας εδώ και πάνω από ένα μήνα, αλλά « το σκάνδαλο εξακολουθεί να συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

Το σωματείο καταφέρεται με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά του Αδ. Γεωργιάδη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που κόπτονται για τη διαφάνεια και την οικονομία στα νοσοκομεία κάνουν τα στραβά μάτια στην κατασπατάληση των χρημάτων του λαού για να αμείβονται πλουσιοπάροχα ιδιωτικές εταιρείες. Κατά τα άλλα, ο λαλίστατος υπουργός κ. Γεωργιάδης αξιώνει δήθεν το νοικοκύρεμα των νοσοκομείων, συχνά ξιφουλκεί με υγειονομικούς συνδικαλιστές υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τομέα της Υγείας, με κύριο επιχείρημα πως είναι λιγότερο κοστοβόρος. Τα στοιχεία και οι απόλυτοι αριθμοί τον διαψεύδουν με τον πιο εμφαντικό τρόπο».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Υγεία
ΕΣΥ
Κύριο θέμα
Μόνο οι χειρολαβές λείπουν