Έντυπη Έκδοση

Παραίτηση Μηταράκη ζητούν οι ΑΝ.ΕΛ.

Την παραίτηση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη, ζητά η τομεάρχης Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, και χαρακτηρίζει «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» την αποκάλυψη ότι ο Ν. Μηταράκης, που ως υφυπουργός έχει μεταξύ άλλων την αρμοδιότητα για τις επενδύσεις χρυσού στη χώρα, υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν και για μεγάλο χρονικό διάστημα υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κοινοπραξίας «Fidelity», η οποία πρόσφατα εξασφάλισε -μέσω της συμμετοχής της στον επιχειρηματικό όμιλο «Eldorado Gold»- άδειες για την εκμετάλλευση των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και στη Θράκη.

«Αν ο Α. Σαμαράς γνώριζε τη σχέση Ν. Μηταράκη - Fidelity, «υπόλογος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του», τονίζει η Ρ. Μακρή.

Ο κ. Μηταράκης σε ανακοίνωσή του παραδέχεται ότι εργάστηκε στην εταιρεία «Fidelity International» στο Λονδίνο για εφτά χρόνια, αλλά στο διάστημα αυτό «δεν είχα απολύτως καμία επαφή και σχέση με την εταιρεία "Eldorado Gold"».

Διευκρίνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει καμία σχέση με τις περιβαλλοντικές άδειες για τις επενδύσεις στις Σκουριές και το Πέραμα και ότι μόνο αρμόδιο είναι το ΥΠΕΚΑ. Και πρόσθεσε: «Συνιστά ακραία μορφή παραλογισμού να ταυτίζεται ένα πρώην στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας με τα συμφέροντα της εταιρείας στην οποία εργαζόταν».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)
Υπουργείο Ανάπτυξης
Κύριο θέμα
Eldorado και στις Σάπες