Έντυπη Έκδοση

Μαλλιά κουβάρια Σγουρός - ΠΟΕ για επιόρκους και εταιρικά τζιπ πολυτελείας

«6 υπάλληλοι του ΕΔΣΝΑ και 2 της Περιφέρειας κάνουν χρήση αυτοκινήτων της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.»

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ και του Γιάννη Σγουρού με αφορμή τον επίορκο υπάλληλο του ΕΔΣΝΑ (Ενιαίος Διαβαθμικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) που τέθηκε σε αργία ένα μήνα πριν, όταν αποκαλύφθηκε ότι αν και είχε παραπεμφθεί αμετάκλητα να δικαστεί για κακουργηματικές πράξεις, εντούτοις παρέμενε στην υπηρεσία του λαμβάνοντας τις νόμιμες αποδοχές.

Η Ομοσπονδία σε ανοιχτή επιστολή προς τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Συνδέσμου αποκάλυψε χθες ότι 6 υπάλληλοι του ΕΔΣΝΑ και 2 της Περιφέρειας κάνουν χρήση αυτοκινήτων της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., συμφερόντων Μπόμπολα, που εκτελεί εργασίες στο ΧΥΤΑ Φυλής. Μεταξύ αυτών και ο υπάλληλος που τέθηκε σε αργία καθώς και ο κουμπάρος του και πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων!

Είχε προηγηθεί επίθεση του κ. Σγουρού στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, για «στέλεχος της Ομοσπονδίας "που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο διοίκησής της", ότι χρησιμοποιεί για ιδιωτική του χρήση τζιπ ιδιοκτησίας της ιδιωτικής εταιρείας που εκτελεί τις εργασίες στο ΧΥΤΑ Φυλής». Δηλαδή της ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ. Αμέσως μετά τις καταγγελίες ο συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής για λόγους ευθιξίας.

«Θα προχωρήσετε στις ίδιες ενέργειες για την επιστροφή των αυτοκινήτων καθώς ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν καμία σχέση με το έργο που εκτελεί η ιδιωτική εταιρεία στο ΧΥΤΑ της Φυλής;» ρωτά τώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφερόμενη ειδικότερα σε διευθυντικό στέλεχος της Περιφέρειας.

Θυμίζουμε ότι σε βάρος του επίορκου υπαλλήλου υπήρχαν έγγραφες καταγγελίες κοινοποιημένες στον πρόεδρο του Συνδέσμου και περιφερειάρχη Αττικής οι οποίες παρέμεναν για καιρό στο συρτάρι, γεγονός για το οποίο η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε εγκαλέσει τον κ. Σγουρό.

Ο υπάλληλος απομακρύνθηκε όταν επενέβη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη και τελικώς αποσαφηνίστηκε ότι ο εργαζόμενος αν και είχε παραπεμφθεί αμετάκλητα να δικαστεί για κακουργηματικές πράξεις, εντούτοις παρέμενε στην υπηρεσία. Κινούμενος κατόπιν εορτής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου έθεσε τον υπάλληλο σε αργία, αποδίδοντας την ολιγωρία σε καθυστερημένη ενημέρωση.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Επίορκοι
Κατασκευαστικές Εταιρείες
Περιφέρειες
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ)