Έντυπη Έκδοση

«Από τον Αυλό στο Οργανο»

Πριν από ογδόντα χρόνια ήρθαν σπουδαίοι Γερμανοί τεχνικοί του οίκου Steinmeyer στην Αθήνα για να εγκαταστήσουν το μέχρι σήμερα μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο σε ναό στην Αθήνα, στην Εκκλησία του Χριστού, των Γερμανών χριστιανών που ζούσαν εκείνη την εποχή στην Αθήνα. Εκτοτε ηχεί αυτό το υπέροχο εκκλησιαστικό όργανο κάθε Κυριακή στη λειτουργία της εκκλησίας αυτής στην πόλη μας. Πολλές φορές η εκκλησία ανοίγει τις πόρτες της για συναυλίες, τόσο για Ελληνες καλλιτέχνες όσο και για σημαντικούς μουσικούς από το εξωτερικό.

Με αφορμή αυτή την επέτειο της εγκατάστασης του οργάνου, η Γερμανική Εκκλησία θα ανοίξει μια ολόκληρη εβδομάδα τίς πόρτες της και διοργανώνει Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου από τις 18 έως 23 Νοεμβρίου 2013. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ δεν περιέχει μόνο σπουδαίες συναυλίες τα βράδια 18, 19, 20, 21, 22 και 23 Νοεμβρίου, αλλά αποσκοπεί να κάνει αυτή την ξεχωριστή ύπαρξη ενός σπάνιου μουσικού οργάνου, για τα ελληνικά δεδομένα, ευρύτερα γνωστή. Ο οργανίστας και υπεύθυνος για την εκκλησιαστική μουσική στην Εκκλησία του Χριστού στην Αθήνα, ο Χρήστος Παρασκευόπουλος, θα δέχεται καθημερινά τα πρωινά των προαναφερθεισών ημερών επισκέψεις από σχολεία, ενώ το Σάββατο 23 Νοεμβρίου από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. θα διεξαχθεί η Ημέρα Εκκλησιαστικού Οργάνου, με θέμα «Από τον Αυλό στο Οργανο». Παρουσιάζονται πολλά μουσικά όργανα σε σχέση με το εκκλησιαστικό όργανο, διατίθεται πλούσιο ενημερωτικό υλικό, δίνονται χιλιάδες μουσικές πληροφορίες με ενδιαφέροντα τρόπο. Στα μουσικά διαλείμματα θα απαντηθούν οι ερωτήσεις όλων των ενδιαφερομένων και όσων θέλουν να μοιραστούν τη μαγεία της μουσικής εκείνη την ημέρα με τους διοργανωτές. Το βράδυ του Σαββάτου θα ακουστεί το όργανο σε όλο το μεγαλείο του στη συναυλία που ετοιμάζει ο Χρήστος Παρασκευόπουλος με τη συνεργασία των επίσης εξεχουσών Ελληνίδων οργανιστριών Χριστίνας Αντωνιάδου και Ελένης Κεβεντσίδου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Gerhard FISCHER έγραψε: (πριν 6 έτη)
Herr PARASKEVOPOULOS,
Das ist grossartig ! In die gleiche Richtung ging mein Vorschlag an unseren Pfarrer, Herrn LAMMER, dem
ich die Adresse eines deutschen Organisten, Pofessor Mutschler, vor einem knappen Jahr gegeben habe. Dieser kaeme gerne nach Athen, ohne dafuer ein Honorar zu verlangen; halt die Kosten sollten wir ihm ersetzen. Das muss doch moeglich sein.
Ich freue mich auf den 23.November! Gruss, GF
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Φεστιβάλ
Ανθρώπινα
Μουσική