Έντυπη Έκδοση

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΟΠΥΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΡΓΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Αλλοπρόσαλλη πολιτική Υγείας

Ακόμη και οι δικοί του άνθρωποι, οι γαλάζιοι συνδικαλιστές, γυρνούν πλέον την πλάτη στον Αδωνι Γεωργιάδη μετά τους αλλεπάλληλους ακροβατισμούς με τον ΕΟΠΥΥ.

Ακόμη και γαλάζιοι συνδικαλιστές έχουν απηυδήσει... Ακόμη και γαλάζιοι συνδικαλιστές έχουν απηυδήσει... Οι προκλητικές του δηλώσεις αλλά και η διαρρέουσα φημολογία για το ποιοι θα απολυθούν και ποιοι όχι, έχει βγάλει από τα ρούχα τους τούς εργαζομένους, ενώ ακόμη και οι φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση Σαμαρά συνδικαλιστές αρχίζουν να εξακοντίζουν κατηγορίες εναντίον του.

Αλλωστε όλα δείχνουν, με βάση τις πληροφορίες που σταδιακά αφήνει να διαρρεύσουν ο κ. Γεωργιάδης για να στρώσει το έδαφος των αλλαγών και των λουκέτων, ότι με αργά και σταθερά βήματα μία μία οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) θα κλείνουν. Οι εργαζόμενοι είτε θα μεταφέρονται ως... περισσευούμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας είτε θα βλέπουν απλά την πόρτα εξόδου. Τι κι αν ο ίδιος το διαψεύδει. Η τακτική τού... είπα - ξείπα είναι πλέον γνωστή.

Αλλωστε και οι θέσεις που θα προκηρυχθούν στα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να καλυφθούν από όσους θα έχουν απολυθεί. Και αυτό διότι οι περισσότεροι δεν θα επιλέξουν να μπούνε στο ΕΣΥ ως «αποκλειστικής απασχόλησης», δεδομένου ότι θα αναγκαστούν να κλείσουν τα ιατρεία τους που νόμιμα οι κυβερνήσεις επί χρόνια τους επέτρεπαν να διατηρούν, παράλληλα με την εργασία τους στον ΕΟΠΥΥ.

Και είναι ενδεικτικό ότι πλέον οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και το μέγαρο Μαξίμου είναι σφόδρα δυσαρεστημένο κυρίως με την επικοινωνιακή λαίλαπα του Αδώνιδος, ο οποίος άλλα λέει το πρωί, άλλα το βράδυ, άλλα στον έναν σύλλογο και άλλα στον άλλο.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και ο άρτι διορισθείς διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ταυτόχρονα και γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ, Χαράλαμπος Μπονάνος, επέλεξε να συνυπογράψει ανακοίνωση των γιατρών που καταφέρεται κατά του Αδώνιδος Γεωργιάδη.

«Καλούμε τη διοίκηση και το υπουργείο να επιδείξουν το απαραίτητο αίσθημα ευθύνης, έστω και τώρα, να σταματήσουν τις παραπλανητικές ανακοινώσεις απέναντι στους ασφαλισμένους, που δίκαια απαιτούν αξιοπρεπή περίθαλψη.

Ας μιλήσουν ξεκάθαρα και να πουν ότι σχεδιάζουν τις απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό στην τρόικα», σημειώνουν χαρακτηριστικά τα μέλη της Ομοσπονδίας, αλλά και ο γαλάζιος συνδικαλιστής- διοικητής νοσοκομείου Χ. Μπονάνος.

Και παρά τις παροτρύνσεις Αδώνιδος να μην κάνουν απεργίες, εκείνοι καλούν τους συναδέλφους τους «μαζικά να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις του κλάδου».

Εξάλλου αυτό που ετοιμάζει ο Αδωνις είναι σαφές: να απαλλαγεί από τους περιττούς μόνιμους του πρώην ΙΚΑ και να κάνει συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς, ανοίγοντας το σύστημα σε όποιον ενδιαφέρεται.

Μάλιστα με έναν... μαγικό τρόπο ο Αδωνις Γεωργιάδης κατορθώνει ακόμη και τα 100 ευρώ να τα... μετατρέψει σε 15. Οπως σημειώνει η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) που αποτελείται από ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον Οργανισμό: «Για κάθε 100 ευρώ που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει μόνο τα 23, τα οποία στη συνέχεια το κράτος τα φορολογεί, με αποτέλεσμα να μένουν στον ιατρό λιγότερα από 15». Και αυτό επειδή πρόσφατα απεστάλη νέο χαράτσι στον ιατρικό κόσμο με κουρέματα... υψηλού επιπέδου.

Στον Καιάδα οι μητέρες

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ο ΕΟΠΥΥ δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ούτε για την τεκνοποίηση, καθώς αποκλείει από την αποζημίωση για εξωσωματική γονιμοποίηση τις ανύπαντρες γυναίκες. Παρ' ότι ο νόμος το προβλέπει, ο Οργανισμός δεν καλύπτει όσες γυναίκες θέλουν να τεκνοποιήσουν εκτός γάμου. Ούτως ή άλλως όμως με βάση τους επιστήμονες της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, τα χρήματα που δίνει ο ΕΟΠΥΥ για μια πλήρη προσπάθεια εξωσωματικής είναι κοντά στα 300 ευρώ, όταν το κόστος είναι πενταπλάσιο. Χρήματα τα οποία μάλιστα εισπράττουν με καθυστέρηση μηνών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η ΚΑΡΦΙ έγραψε: (πριν 4 έτη)
Τα στελέχη της Ν.Δ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΝεΜΟΔΟΥΡΑ,με τις καθημερινές περιπτύξεις τους με τον Γεωργιάδη του δίνουν πολιτικές ανάσες και το κρατάνε στην υπουργική καρέκλα. Οι εκπροσωποι αυτοί των μεγάλων συνδικαλιστικών ενώσεων,ανπιστεύουν πραγματικά ότι ο Γεωργιάδης βλάπτει σοβαρά την υγεία και οτι θα καταστήσει το Ελληνικό Ιατρικό δυναμικό ένα απέραντο πτωχοκομείο,θα πρέπει άμεσα να ζητήσουν απο το Σαμαρά την αντικαταστασή του. Διαφορετικά θα πρέπει όλοι τους να παραιτηθούν, και το ίδιο να κάνουν και όλοι οι Ιατρικοί σύλλογοι της χώρας. Και θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι στον συγκεκριμμένο πολιτικό , λόγω χαρακτήρος ανατέθηκε η βρώμικη δουλειά της ΤΡΟΙΚΑ. Να τα δώσει όλα στα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, που τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση γιατί βλέπουν το μεγάλο φαγοπότι στην αυλή τους.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
ΕΟΠΥΥ
Υγεία
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ιατροί