Έντυπη Έκδοση

22 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ 2014 ΑΠΟ 42 ΕΚΑΤ. ΦΕΤΟΣ

Success Sorry τουρισμού

«Λαιμητόμος» στο success story του υπουργείου Τουρισμού, αφού τα κονδύλια που προβλέπονται για την επιτυχία της χρονιάς με 17 εκατ. τουρίστες, μειώνονται τόσο, που θα μπορούσαν ν' αποτελούν σημείο αναφοράς. Από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το υπουργείο Τουρισμού προβλέπονται δαπάνες ύψους 42 εκατ. ευρώ, το 2013, ενώ βάσει του προϋπολογισμού του 2014 είναι στα 22 εκατ. ευρώ!

Το υπουργείο Οικονομικών καταργεί τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στο υπουργείο Τουρισμού.

Το 2014 ταχύρρυθμα προγράμματα για την κατάρτιση των ξεναγών θα γίνονται σε συνεργασία με ΑΕΙ. Φορείς εργαζομένων φοβούνται ότι αυτές οι «λεπτομέρειες» ανοίγουν τον Ασκό του Αιόλου, για εκπαίδευση από ιδιώτες επί πληρωμή και τα ξενοδοχεία θα ψαρεύουν ανεκπαίδευτους εργαζομένους, συνεπώς ακόμη πιο χαμηλόμισθους.

Προβλέπεται αναδιάρθρωση υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ, ενώ υπάρχει στον προϋπολογισμό πρόβλεψη για απελευθέρωση του επαγγέλματος του ξεναγού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επαγγελματίες και μη. Ετσι οι πρωτογενείς δαπάνες των 35 εκατ. ευρώ, το 2012, μειώνονται σε 31, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 2013 κι από εκεί οι προβλέψεις για το 2014 είναι στα 27 εκατ.ευρώ.

Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου θα καλύψουν κυρίως δαπάνες που αφορούν: προβολή της χώρας στο εξωτερικό και ανάδειξή της ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού και τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κοινοτικά κονδύλια & επιδοτήσεις
Υπουργείο Οικονομικών
Κρατικός προϋπολογισμός
Υπουργείο Τουρισμού
Τουρισμός