Έντυπη Έκδοση

Κατανόηση, συμπάθεια και θλίψη από Ρεν, Αντορ

Κατά τη διάρκεια συζήτησης που διεξήχθη χθες, με ευρωβουλευτές των επιτροπών Απασχόλησης και Οικονομικών, οι επίτροποι Ολι Ρεν και Λάζλο Αντορ, επί τη ευκαιρία της παρουσίασης της Ετήσιας Επισκόπησης για την Ανάπτυξη στην Ε.Ε., θεώρησαν υποχρέωσή τους να εκφράσουν την κατανόηση, τη θλίψη και τη συμπάθειαά τους για το «δράμα» που βιώνει η Ελλάδα, στην προσπάθειά της να βγει από την κρίση.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολη και επίπονη είναι η διαδικασία εξυγίανσης για την Ελλάδα και για κάθε Ελληνα πολίτη ξεχωριστά», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το ευρώ Ολι Ρεν, συμπληρώνοντας ότι στις εκτιμήσεις τής Κομισιόν λαμβάνονται υπόψη τόσο το πολιτικό όσο και το κοινωνικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, εν όψει και της επικείμενης έκθεσης που πρόκειται να καταρτισθεί τον Δεκέμβριο.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος επίτροπος για την Απασχόληση Λάζλο Αντορ δεν έδειξε να έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει τα εκτενή προβλήματα ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι υπάρχει βελτίωση στην απορρόφηση κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Προκαλούμενος να τοποθετηθεί για το θέμα της ανεργίας στην Ελλάδα από την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αννυ Ποδηματά, έρριξε την ευθύνη, για την προώθηση και αξιοποίηση του με πενιχρά κονδύλια προγράμματος της Ε.Ε. «Εγγύηση για τη Νεολαία», στα κράτη-μέλη και ειδικά στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Επιχειρώντας, τέλος, να διαλύσει τις αμφιβολίες του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Πουπάκη, ο οποίος έθεσε το ζήτημα του μέχρι πότε η δημοσιονομική προσαρμογή θα ταυτίζεται με τη μονοδιάστατη λιτότητα και την κοινωνική διάλυση, ο επίτροπος Ολι Ρεν απάντησε: «Εχουμε επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες πολίτες και μας θλίβει το γεγονός».

Βίζερ: Μένουν πολλά να γίνουν

Στη γραμμή του «αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας, μένουν όμως πολλά να γίνουν», ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ ζητά αποτελέσματα όσον αφορά την αναδιάρθρωση των ζημιογόνων ελληνικών κρατικών επιχειρήσεων και απελευθέρωση των αγορών του ψωμιού, του γάλακτος και των φαρμάκων και προειδοποιεί πως όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση τόσο το καλύτερο.

«Τη στιγμή που άλλες χώρες της Ευρωζώνης εξέρχονται από τα προγράμματα προσαρμογής, θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να δείξει ότι μπορεί να μπει σε μια παρόμοια θέση και όχι ότι αυτό θα συμβεί στο μακρινό μέλλον», πρόσθεσε με νόημα ο κ. Βίζερ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Συνέδεσε μάλιστα την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την τήρηση των όρων του προγράμματος προσαρμογής με τις επίσημες συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τον Ιούνιο του 2014.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο