Έντυπη Έκδοση

Η συζήτηση για ΣΥΡΙΖΑ διχάζει τη ΔΗΜΑΡ

Στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος δεν απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση προγραμματικής συμφωνίας, η «φαγούρα» στο εσωτερικό του κόμματος συνεχίζεται.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Τσούκαλης δήλωσε χθες πως «δεν μπορούμε να μένουμε σε ιδεοληψίες και εμμονές στο ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συνεργαστεί με ένα κόμμα το οποίο βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς». Και πρόσθεσε ότι ο μόνος τρόπος «για να μπορέσουμε να επιτελέσουμε τον ιστορικό μας ρόλο, είναι να τοποθετούμαστε προγραμματικά και πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με εμμονές» (9,84).

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου Α. Παπαδόπουλος έλεγε ότι «δεν έχει πει κανείς από τη ΔΗΜΑΡ για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθετε: «Θέλω να κλείσω αυτή τη συζήτηση εδώ για να μην υπάρχουν παρερμηνείες» (ΒήμαFM). Ο ίδιος μάλιστα έγραψε σε άρθρο του στα «Νέα» ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χειρότερο κόμμα από εκείνο από το οποίο αποχώρησαν πριν από μερικά χρόνια.

Ωστόσο, ο βουλευτής Γ. Κυρίτσης σημείωσε: «Από την ίδια μήτρα έχουμε βγει, αριστεροί είμαστε, μην τρελαθούμε», ενώ και η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη υποστήριξε ότι δεν βλέπει το λόγο που δεν πρέπει το κόμμα της να συνομιλεί με την αξιωματική αντιπολίτευση σε μια προσπάθεια να αλλάξει η ασκούμενη πολιτική.

«Η εικόνα που παρουσιάζουμε, του αθροίσματος προσώπων που καταθέτουν καθημερινά τον αυθορμητισμό τους μπροστά στα δημοσιογραφικά μικρόφωνα, είναι ένδειξη του προβλήματος», διαπίστωσε ο γραμματέας του κόμματος Σπ. Λυκούδης σε άρθρο του. «Πλέον δεν πρόκειται για θέμα στρατηγικής, αλλά για ζήτημα ταυτότητας του κόμματος», επεσήμανε. Σε δηλώσεις του τάχθηκε κατά της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι και το ΠΑΣΟΚ χωράει στη συζήτηση περί Κεντροαριστεράς, ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι δεν τίθεται θέμα διάσπασης και ότι στο συνέδριο το κόμμα θα διατηρήσει την ενότητά του.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
Κεντροαριστερά
ΣΥΡΙΖΑ