Έντυπη Έκδοση

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Εξεταστική για Βενιζέλο θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Εως το μέσον της ερχόμενης εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ο Α. Τσίπρας και ο Π. Λαφαζάνης με τους απλήρωτους εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, 30/9/2013 Ο Α. Τσίπρας και ο Π. Λαφαζάνης με τους απλήρωτους εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, 30/9/2013 Η απόφαση ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του σχετικού φακέλου με στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ευθύνη του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, σε μια υπόθεση που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο. Στην ίδια συνεδρίαση εξετάστηκε και το θέμα του Πέτρου Τατσόπουλου, με το προεδρείο διά στόματος Κώστα Αθανασίου να δηλώνει ότι το ζήτημα πρέπει να θεωρείται λήξαν.

Δύο αναφορές

Στην κατάθεση της σχετικής πρότασης αναφέρθηκε δύο φορές τις προηγούμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας, την πρώτη στη συνέντευξή του στην «Αυγή» και αργότερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με αφορμή και τις καταγγελίες που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες υπονοούσε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου που τώρα είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε αυτές τις παρεμβάσεις του ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε σύντομη εξέλιξη, λέγοντας ότι η πρόταση για εξεταστική θα κατατεθεί στην ώρα της και δεν θα αργήσει, τονίζοντας ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αν δεν έχει κάτι να κρύψει, δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία που δείχνουν προσωπική ευθύνη του κ. Βενιζέλου σε μια υπόθεση που επέφερε μεγάλες απώλειες για το Δημόσιο, καθώς μόνον τα υποβρύχια που τώρα σκουριάζουν στον Σκαραμαγκά κόστισαν 2,5 δισ. την ώρα που τα ναυπηγεία είναι κλειστά, οι εργαζόμενοι χωρίς δουλειά και ο επενδυτής να απειλεί με τη διεκδίκηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αποζημίωσης.

Η υπόθεση των υποβρυχίων από τον ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται ως η αιχμή του δόρατος στο μέτωπο με τη διαπλοκή και ποικίλα κέντρα συμφερόντων, με στόχο -όπως λένε στελέχη του- να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα στην κοινωνία που δυσφορεί από την ατιμωρησία και τη μη εξέταση ομιχλωδών υποθέσεων και, βεβαίως, δίνει ένα ακόμη ηχηρό χτύπημα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που δεν διανύει εύκολη περίοδο μετά την απομάκρυνση της Θεοδώρας Τζάκρη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Αλλά και από τα προβλήματα συνοχής που καθώς φαίνεται όχι μόνον είναι υπαρκτά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά απειλούν με κατάρρευση το άλλοτε κραταιό κόμμα.

Τατσόπουλος

Σχετικά με Πέτρο Τατσόπουλο, τόσο το προεδρείο της Κ.Ο. όσο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προτίθενται να δώσουν συνέχεια στο θέμα, θεωρώντας ότι η υπόθεση έκλεισε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και από εδώ και στο εξής ο ίδιος ο βουλευτής πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των λεγομένων του και να εξετάσει την περαιτέρω στάση του. Θέμα διαγραφής πάντως δεν τίθεται σε καμία περίπτωση, ενώ και από την πλευρά του ο κ. Τατσόπουλος έχει εκφράσει σαφώς ότι δεν σκέφτεται την παραίτησή του.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Υπόθεση υποβρυχίων
Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
ΣΥΡΙΖΑ
Κυβέρνηση
Λιμάνια και Ναυπηγεία