Έντυπη Έκδοση

Μέσα και παραμέσα

ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ σε προεκλογική περίοδο, λογικό είναι να χαλάνε κόσμο οι «προεκλογικές διευθετήσεις». Οχι μόνο αυτές που αφορούν σε διορισμούς πρώην στελεχών της ΠΟΛΑΝ, αλλά και εκείνες των media. Βλέπε, για παράδειγμα, ένα φαινόμενο που νομίζαμε ότι είχε πεθάνει. «Θυμάσαι που ο πρόεδρος Κένεντι εμφανίζετο ασκεπής στις δημόσιες υποχρεώσεις του και εξαιτίας του πήγε άκλαυτη η βιομηχανία καπέλων;», με ρώτησε ένας φίλος που διακρίνεται για το δηλητηριώδες χιούμορ του.

Μετά την ΕΡΤ Μετά την ΕΡΤ  Και συνέχισε: «Από καιρού εις καιρόν ωστόσο νεκρανασταίνεται η εν λόγω βιομηχανία, έστω και ως βιοτεχνία πλέον. Είναι που πρέπει να δικαιολογηθούν διάφορα ύψη των ημερών και δεν βρίσκεται άλλος τρόπος...».

ΤΩΡΑ που αποχώρησε ο ΔΟΛ από το Χρηματιστήριο Αθηνών, θυμήθηκα μια ιστορία από την εποχή που η μετοχή του συγκροτήματος είχε φτάσει στα 60 χιλιάρικα δραχμούλες. Είχε πάει, λοιπόν, μια αντιπροσωπεία στελεχών στις ΗΠΑ για να συζητήσει μελλοντικά πρότζεκτ και πάνω στην κουβέντα πέφτει μια ερώτηση απ' τους Αμερικάνους στο στιλ «καλά όλα αυτά που λέμε, αλλά εσείς είστε που θα πάρετε τις τελικές αποφάσεις ή θα πρέπει να ντιλάρουμε και με κάναν άλλον από την επιχείρηση;». Οπότε φούντωσε, άναψε, κόρωσε ένα από τα στελέχη και άρχισε να φωνάζει: «Εγώ θα αποφασίσω, είμαι το νούμερο 7, είμαι το νούμερο 7!!». Οι Αμερικανοί, που έχουν δει πολλά τα ματάκια τους (μην ξεχνάμε ότι κάνουν μπίζνες και με Νότιο Αμερική), αρκέστηκαν σε αμήχανα χαμόγελα και την έκλεισαν στα γρήγορα την κουβέντα. Και καθώς ξεπροβόδιζαν τους καλεσμένους τους, ρώτησαν τον έναν από αυτούς που θεωρούσαν πιο σώφρονα: «Τι εννοούσε ο τύπος όταν έλεγε ότι είναι το νούμερο 7;». Κι εκείνος τους απάντησε εν πλήρει αθωότητι: «Εννοούσε ότι είναι ο έβδομος κατά σειρά στην ιεραρχία του ΔΟΛ. Τόσο στα σοβαρά το έχει πάρει...».

ΠΑΠΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, με το που εξέρχεται ο ΔΟΛ από το Χρηματιστήριο, δεν θα υπάγεται πλέον στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Πράγμα το οποίο θα προσφέρει μια σειρά από ευκολίες στο οικονομικό επιτελείο του συγκροτήματος και θα επιτρέψει σε διάφορους σατανικούς εγκεφάλους που παρεπιδημούν στη Μιχαλακοπούλου να επιδοθούν με ζήλο στο ευγενές άθλημα της μαγειρικής.

ΚΟΥΙΖ 1: Ποια δημοφιλής εφημερίδα αποφάσισε να ενισχυθεί όχι με δημοσιογράφους (αφού δεν τους χρειάζεται...), αλλά με μια σειρά από ένθετα;

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ο Νοέμβριος και σε μία βδομαδούλα θα τα βγάλει η Nielsen τα νουμεράκια του μηνός για τα δελτία. Εκεί αναμένω να δω πού θα καταλήξει η μάχη του Mega με τον Antenna, αν συνεχίσει την καλή του πορεία ο Alpha, αν διατηρεί ο ΣΚΑΪ τα ποσοστά της ΕΡΤ, αν σέρνεται ακόμη η ΔΤ κι αν το Star θα συγκινήσει και πάλι τα νεανικά κοινά. Διότι κοιτάζοντας τα νούμερα του Οκτωβρίου, είναι για να τρομάζεις. Από Δευτέρα έως Παρασκευή, είχε πέρυσι 10,6 % στους ανοιχτούς δέκτες. Φέτος το αντίστοιχο ποσοστό είναι 12,7 %, άρα τυπικά εμφανίζεται πρόοδος. Αμα δεις ωστόσο τα κοινά από 15 έως 44 έτη, σηκώνεις το φρύδι: 16,8 % πέρυσι με τις lifestyle Μαλελιάδες, μόλις 11,2 % φέτος με την επίδειξη σοβαρότητας. Σε απλά νούμερα, χάθηκαν γύρω στους 90.000 τηλεθεατές από τα «δυναμικά κοινά»...

ΚΟΥΙΖ 2: Ποιο πρόσωπο από τα παλιά της ελληνικής ραδιοφωνίας, που είχε προκαλέσει εκρηκτικές συμπάθειες και αντιπάθειες, ετοιμάζεται να αναλάβει ρόλο εποπτικό στα ερτζιανά της ΝΕΡΙΤ;

ΚΙ ΕΚΕΙ που όλα έδειχναν ότι τα δύο πρακτορεία διανομής Τύπου όδευαν σιγά σιγά προς τη συγχώνευση, ξαναπάγωσε το στόρι. Αιτία; Η αντίδραση ενός σημαντικού οργανισμού media, που δεν βλέπει κανένα λόγο να προχωρήσει η υπόθεση αν δεν αλλάξουν σε βαθμό σημαντικό οι δομές της διανομής εντύπων ανά την επικράτεια. Αλλά πώς να γίνει αυτό, όταν μπαίνουν στη μέση κάθε λογής συμφέροντα. «Ακόμη και οι προεκλογικές διευθετήσεις, ακόμη και η σταυροδοσία», όπως έσπευσε να συμπληρώσει δηλητηριώδης φίλος μου.

ΚΟΥΙΖ 3: Από ποια γνωστή διαφημιστική εταιρεία θα σκάσει το σημαντικό για το χώρο της επικοινωνίας νέο, εντός των προσεχών ημερών; Και τι ρόλο θα παίξει ένα περιζήτητο τελευταία πρώην στέλεχος δημοσιογραφικού γκρουπ;

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ανάθεση από το γραφείο του Ειδικού Διαχειριστή: Υπηρεσίες φύλαξης κτηρίων τέως ΕΡΤ-3 κατά τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο 2013. Πόσο πήγε το μαλλί; Μόλις 59.464,35 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) προς εταιρεία security. Προεβλέπετο δε η παράταση της συνεργασίας έπειτα από διαπραγμάτευση, μέχρι αποτελέσματος του νέου πρόχειρου διαγωνισμού. Σημειώνω, επίσης, ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών παραχωρήθηκαν επισήμως στη ΝΕΡΙΤ τα ακίνητα της «καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε.» στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Μεσογείων 136. Εκεί «δύνανται να στεγάζονται και υπηρεσίες του Ειδικού Διαχειριστή».

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ενδιαφέροντος βίου έκλεισε η «Athens Voice». Πήρα λοιπόν τηλέφωνο τον Φώτη Γεωργελέ, του είπα να τα εκατοστίσει η εφημερίδα του και μου απάντησε: «Εκατό; Δεν θα είμαι εδώ, δυστυχώς. Αν ευχόσασταν για τα επόμενα δέκα, να είμαστε καλά, να είμαστε όλοι εδώ και η Ελλάδα να είναι μια άλλη χώρα που θα στείλει στη σύνταξη αυτή την κυριαρχία της μετριότητας και του παρασιτισμού που την πνίγει».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ κυκλοφορίες κυριακάτικων εφημερίδων: Εθνος: 150.250 (101.150), Πρώτο Θέμα: 141.430 (115.810), Βήμα: 134.910 (150.730), Real News: 85.110 (90.060), Ριζοσπάστης: 21.430 (17.800), Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: 18.580 (13.880), Ελεύθερος Τύπος: 18.370 (20.360), Δημοκρατία: 15.180 (20.520), Αυγή: 9.180 (6.000), Espresso: 7.080 (9.300)

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Συνεντεύξεις
Μέσα & Media