Έντυπη Έκδοση

Θέατρο δρόμου υπέρ γυναικών

Εναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών: το θέατρο δρόμου.

Η σκηνοθέτρια Μαριάννα Κάλμπαρη έχει συνθέσει ένα μονόλογο 10 λεπτών, αντλώντας από αληθινές ιστορίες κακοποιημένων γυναικών, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα της βίας που ασκείται εις βάρος τους: ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, εμπορία ανθρώπων (trafficking).

Η ηθοποιός Δώρα Σαμψώνα θα ερμηνεύσει αυτό το μονόλογο και θα πλαισιώνεται από νέους, εθελοντές, οι οποίοι θα μοιράζουν το ενημερωτικό υλικό της Γενικής Γραμματείας Ισότητας. Με την παρουσία τους θα τιμήσουν την εκδήλωση και γνωστές Ελληνίδες ηθοποιοί-έκπληξη.

Η δράση αυτή, διάρκειας 10 λεπτών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, θα επαναλαμβάνεται ανά δύο ώρες. Θα δοθούν δύο παραστάσεις στην πλατεία Συντάγματος, στις 10 π.μ. και στις 12 μ.μ., δύο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στις 2 μ.μ. και στις 4 μ.μ., μία στην πλατεία Κεραμεικού στις 6 μ.μ. και μία στη Στοά CityLink στην οδό Βουκουρεστίου στις 8 μ.μ.

Σημειώστε πως η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων λειτουργεί την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 για την παροχή άμεσης ψυχοκοινωνικής στήριξης και προστασίας σε γυναίκες-θύματα βίας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Γυναικολογία
Βία
Θέατρο
Φεστιβάλ
Παγκόσμιες Ημέρες
Παραστάσεις