Ηλεκτρονική Έκδοση

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρά διηγήματα με θέμα τον αριθμό «100»

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

ΕΚΑΤΟ. Μια λέξη, ένας αριθμός, συχνά ένα σύμβολο. Το βιβλίο αυτό διαχειρίζεται το «100» σε όλες τις πιθανές εκφάνσεις του. 100 gr., 100 μέτρα, 100 τ.μ., 100 χρόνια, σελ. 100, 100cm, 100 km/h,100ο, 100db, 100 περιπολικό κ.λπ.

Γίνεται άρθρο του Ποινικού Κώδικα, ψαλμός του Δαυίδ, γενέθλια ευχή. Αλλά και «εκατοστό», «εκατομμυριοστό» και «κατοσταράκι». 

Ασχολείται και με λέξεις που το περιλαμβάνουν ως πρώτο συνθετικό: «Εκατόμβη», «Εκατόνταρχος», «Εκατονταπυλιανή» και ομηρικός «Εκατόγχειρος».

Μικρά διηγήματα, ιστορίες, περιστατικά, ενσταντανέ, διάλογοι του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος, και, βέβαια, του παρελθόντος με ιστορικά πρόσωπα.

Ακολουθώντας τη λογική του μουσικού είδους «Θέμα και παραλλαγές», διαθέτουν μεγάλη ποικιλία ύφους και ηχοχρωμάτων, συνδυάζοντας τον ρεαλισμό με το παράλογο, το μαύρο χιούμορ με το τραγικό.Κατά μία δε, ευτυχή (μη) σύμπτωση, ο αριθμός των κειμένων που πραγματεύονται το «100», είναι εκατό!

Λίγα λόγια γιά το συγγραφέα

Ο Γιάννης Ευσταθιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Έχει εκδώσει ποίηση, πεζά, μικρά δοκίμια για τη μουσική και, με το ψευδώνυμο Απίκιος, γαστρονομικά κείμενα.

Το 2012 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος, καθώς και με το βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, για τα μουσικά και λογοτεχνικά του δοκίμια.Παράλληλα, είναι μουσικός παραγωγός του Γ΄ Προγράμματος.

Πληροφορίες γιά το βιβλίο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ

Εκατό

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ

ΣΕΛΙΔΕΣ: 196

ΤΙΜΗ: 14€

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Παρουσίαση βιβλίου
Κριτική βιβλίου
Βιβλίο
Νέες Εκδόσεις