Έντυπη Έκδοση

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΤΟ ΑΖΑΠΙΚΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥ

Ξεπούλησαν για 9,6 εκατ. την παραλία του Αϊ-Γιάννη

Μία από τις πιο όμορφες δημόσιες παραλίες της Χαλκιδικής, την παραλία του Αϊ-Γιάννη στη Σιθωνία, πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ. Στο στόχαστρο του ΤΑΙΠΕΔ έχουν μπει κι άλλες δημόσιες παραλίες με πεντακάθαρα νερά, όπως η παραλία Αζάπικο Σιθωνίας και η Μπάρα στη Βουρβουρού, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Προς πώληση βρίσκονται οι παραλίες Ισσος και Ερημίτης της Κέρκυρας, όπου υπάρχουν έντονες αντιδράσεις κατοίκων, δύο παραλίες στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας και το κάμπινγκ της Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η έκταση πουλήθηκε σε τιμή 2,5 με 3 φορές χαμηλότερη της κανονικής Σύμφωνα με καταγγελίες, η έκταση πουλήθηκε σε τιμή 2,5 με 3 φορές χαμηλότερη της κανονικής Οι παραλίες, που μέχρι τώρα παραμένουν δημόσιες με ελεύθερη πρόσβαση για τον καθένα, θα αποκλειστούν για τον πολύ κόσμο, καθώς σ' αυτές θα χτιστούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αποκόπτοντας έτσι την πρόσβαση όσων καταφεύγουν σε αυτές για να μπορέσουν να χαρούν τον ήλιο και τις καθαρές θάλασσες, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν εισιτήριο.

Στο μεταξύ, αναμένονται οι κινήσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος αντιδρά στην παραχώρηση του κάμπινγκ της πόλης από τον ΕΟΤ στο ΤΑΙΠΕΔ και ετοιμάζει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης.

Η παραλία Αϊ-Γιάννης της Σιθωνίας, που ξεπουλήθηκε προς 9,6 εκατ. ευρώ στην κατασκευαστική εταιρεία των αδελφών Γιάννη και Γιώργου Μεντεκίδη, που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων στη βόρεια Ελλάδα, καταλαμβάνει συνολική έκταση 253 στρεμμάτων και θαλάσσιο μέτωπο 2.000 μέτρων. Σύμφωνα με καταγγελίες, η έκταση πουλήθηκε σε τιμή 2,5 με 3 φορές χαμηλότερη της κανονικής, προς 37.000 ευρώ το στρέμμα, τη στιγμή που οι τιμές, και μάλιστα σε όχι και τόσο ευνοϊκές περιοχές, είναι πολύ υψηλότερες.

Οι δύο επιχειρηματίες πρόκειται να επενδύσουν γύρω στα 50 εκατ. ευρώ στην περιοχή για να κατασκευάσουν τουριστικό παραθεριστικό χωριό και κατοικίες συνολικού εμβαδού 25.000 τ.μ. και ξενοδοχείο 12.000 τ.μ.. Θα κατασκευαστούν επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές και πισίνες για τους πελάτες του συγκροτήματος, κατοίκους του οικισμού και τους επισκέπτες της περιοχής, με την καταβολή φυσικά του αντίστοιχου εισιτηρίου.

Κι άλλες στο σφυρί

Στο σφυρί όμως βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ και ακόμη μία πανέμορφη δημόσια παραλίας της Σιθωνίας Χαλκιδικής, την παραλία Αζάπικο. Ενα ακίνητο περίπου 700 στρεμμάτων για το οποίο φέρεται να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Ρώσους επενδυτές. Για τη συγκεκριμένη παραλία ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες.

Οπως και στην παραλία του Αϊ-Γιάννη, έτσι και στο Αζάπικο, η περιοχή προσφέρεται για κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας και τουριστικών κατοικιών με συνδυασμό αθλητικών εγκαταστάσεων, που και πάλι όμως αναμένεται να αποκλείσουν την ελεύθερη πρόσβαση στους λουόμενους. Το ακίνητο καταλήγει σε μία επίσης πανέμορφη και πεντακάθαρη παραλία έκτασης 2-3 στρεμμάτων.

Στο μάτι του ΤΑΙΠΕΔ έχει μπει ακόμη μια παραλία της Χαλκιδικής, η λεγόμενη Μπάρα, στη Βουρβουρού, ενώ μία έκταση 210 στρεμμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής φέρεται πως έχει αγοράσει αντί 14 εκατ. ευρώ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

Στο μεταξύ, έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα η πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει τις πολύ όμορφες παραλίες του νησιού, Ισσος και Ερημίτης, ενώ στη Νέα Ηρακλείτσα της Καβάλας το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί δύο όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα έκτασης 44,5 στρεμμάτων και 105 στρεμμάτων, στα οποία δεν υπάρχουν κτηριακές εγκαταστάσεις, ενώ οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2014.

Στην Ασπροβάλτα το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει οικόπεδο έκτασης 296 στρεμμάτων το οποίο περιλαμβάνει τις κτηριακές εγκαταστάσεις του κάμπινγκ της Ασπροβάλτας και ένα δεύτερο μικρό οικόπεδο έκτασης 1.125 τ.μ., με στόχο την ανάπτυξη του κάμπινγκ και τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Μαλιχούδης Βασίλης έγραψε: (πριν 7 έτη)
Αυτό το "ας πουλήσουν την Ακρόπολη και τα νησιά για να ξέχρεώσουν" τι άραγε να ξεχρεώσουμε; Που έλεγαν οι αλληλέγγυοι εταίροι μας στην ιδανική Ευρωπαϊκή Ενωση που ζούμε δεν μοιάζει και τόσο μακρινό... Αλλά τρομακτικά κοντά... Κατάντια από παραδόπιστους σύγχρονους προύχοντες
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Θάλασσες και Ακτές
Αποκρατικοποιήσεις
Αγορές-Πωλήσεις
ΕΟΤ
Θεσσαλονίκη
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ΤΑΙΠΕΔ
Τοπική Αυτοδιοίκηση