Έντυπη Έκδοση

3 χρόνια επί δύο για μη καταβολή δεδουλευμένων

Σε φυλάκιση 3 χρόνων με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν την Παρασκευή ο οικονομικός διευθυντής της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε.» (ΜΕΕ Α.Ε.), που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά», Γιάννης Μάτσικας, και ο εκδότης της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» και διευθυντής του ραδιοσταθμού 103 FM, Σταύρος Κωνσταντινίδης.

Οι δύο επικεφαλής της «ΜΕΕ Α.Ε.» καταδικάστηκαν από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, έπειτα από μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας, κατηγορούμενοι για μη καταβολή δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους.

Η κατηγορία αφορούσε σε 6 δημοσιογράφους που απολύθηκαν τον Μάιο του 2012 και είχαν αρνηθεί να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και σε 4 τεχνικούς, μέλη της ΕΤΕΡΜΘ. Τόσο ο Γ. Μάτσικας όσο και ο Στ. Κωνσταντινίδης δεν παραβρέθηκαν στο δικαστήριο. Ο δικηγόρος τους ζήτησε αναβολή, αλλά το δικαστήριο αρνήθηκε το αίτημα και διεξήγαγε κανονικά τη διαδικασία. Ως μάρτυρες κατέθεσαν οι 10 πρώην εργαζόμενοι του εκδοτικού συγκροτήματος της «ΜΕΕ Α.Ε.».

Από τις μαρτυρίες το δικαστήριο δέχτηκε ότι η επιχείρηση ήταν ασυνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στους 10 απολυθέντες και στις συνεχείς υποσχέσεις που έχει δώσει για καταβολή των δεδουλευμένων των ετών 2011 και 2012. Το δικαστήριο αναγνώρισε επίσης ότι 2 τεχνικοί - μέλη της ΕΤΕΡΜΘ είχαν εξαρτημένη σχέση εργασίας στο ραδιοφωνικό σταθμό του συγκροτήματος, σχέση που αμφισβητούσαν οι δικηγόροι της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου ο οικονομικός διευθυντής της «ΜΕΕ Α.Ε.», Γιάννης Μάτσικας, είχε συλληφθεί και πάλι για μη καταβολή δεδουλευμένων, έπειτα από μήνυση που είχαν υποβάλει τεχνικοί του ραδιοφωνικού σταθμού 103 FM, και κρατήθηκε στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Πλατείας Δημοκρατίας, μέχρι να βρεθούν τα χρήματα που απαιτούσαν οι μηνυτές για να αφεθεί ελεύθερος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργοδοτικοί φορείς
Πρόστιμα/κλήσεις/ποινές
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Θεσσαλονίκη
Δικαιοσύνη
Εργασιακά θέματα