Έντυπη Έκδοση

Του άναψαν τα... Λαμπάκια με την Eldorado

Δριμεία κριτική για την «αμέλεια» ή «αδιαφορία» της ηγεσίας της ΚΕΔΕ απέναντι στα επενδυτικά σχέδια της Eldorado Gold στις Σάπες και στο Πέραμα άσκησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ.

Τόνισε ότι τα σχέδια εξόρυξης χρυσού απειλούν εδώ και 15 χρόνια την κοινωνία της Θράκης σε Σάπες και Αλεξανδρούπολη και υπογράμμισε ότι «παρά το γεγονός ότι θα διαλύσουν κάθε προοπτική ανάπτυξης του κομματιού αυτού της Θράκης, δυστυχώς η ΚΕΔΕ παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και παρά την απόφαση περί παραιτήσεως των 22 δημάρχων της ΠΕΔ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, δεν ασχολήθηκε μέχρι σήμερα».

Και επισήμανε ότι η σιωπή της ΚΕΔΕ εξυπηρετεί συμφέροντα και «δυστυχώς, συγκεκριμένα συμφέροντα της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold. Εστω κι αν προέρχεται από αμέλεια ή αδιαφορία της ΚΕΔΕ».

Ενα άλλο θέμα στο οποίο ο Β. Λαμπάκης επισήμανε ότι η ηγεσία της ΚΕΔΕ δεν λαμβάνει θέση και δεν ασχολείται, είναι και η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ 151 στρεμμάτων στην παραλία της Αλεξανδρούπολης με πλαζ, κάμπινγκ, πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής και αθλητικούς χώρους, «με αποτέλεσμα όλοι οι Εβρίτες να χάσουν ένα τεράστιο χώρο που ήταν ποιοτικά αναβαθμισμένος».

Τόνισε ότι αποτέλεσμα της ολιγωρίας της ηγεσίας της ΚΕΔΕ και της στάσης της να μην ασχολείται με συγκεκριμένα προβλήματα των δήμων, είναι οι δήμαρχοι να μην τυχαίνουν του σεβασμού της κυβέρνησης και άλλων θεσμικών αλλά και συνδικαλιστικών χώρων.

«Παρά το γεγονός ότι κερδήθηκαν κάποιες μικρές μάχες, τον πόλεμο ενάντια στα ξένα συμφέροντα τον χάσαμε. Διότι η αλήθεια είναι ότι εμείς κρατάμε νεροπίστολα και τα ξένα συμφέροντα μπαζούκας», κατέληξε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
Θεσσαλονίκη
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ελληνικός Χρυσός