Έντυπη Έκδοση

10.680 ΛΗΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ, ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ «ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΙ»

Εισέπραττε από τα Ταμεία, δεν πούλαγε τα φάρμακα

Το ρόλο τριών γιατρών, που φέρονται να είχαν συνταγογραφήσει χιλιάδες συνταγές, προσπαθούν να αποσαφηνίσουν οι αστυνομικοί, που οκτώ ημέρες μετά τη σύλληψη 49χρονου φαρμακοποιού, στις Αχαρνές, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών χαπιών με τη βοήθεια δύο Ελλήνων συνεργών του, «έπιασαν» ένα ακόμη κύκλωμα συστηματικής διακίνησης ναρκωτικών χαπιών με πολυδαίδαλη δράση.

Αγνωστη παραμένει η προέλευση 6.500 ταινιών γνησιότητας φαρμάκων που βρέθηκαν στο σπίτι της 39χρονης στη Βούλα Αγνωστη παραμένει η προέλευση 6.500 ταινιών γνησιότητας φαρμάκων που βρέθηκαν στο σπίτι της 39χρονης στη Βούλα Το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας, που συμμετέχει στις έρευνες, θα χρειαστεί περισσότερο από έναν μήνα προκειμένου να διαπιστώσει το εύρος της παράνομης δραστηριότητας, που είχε την έδρα στο φαρμακείο 39χρονης στον Πειραιά, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα το ενδεχόμενο να έχει προκληθεί ακόμη και θάνατος από τα ληγμένα φαρμακευτικά σκευάσματα που βρέθηκαν στην κατοχή της συλληφθείσας, κάποια από τα οποία είχαν φτάσει τη δεκαετία.

Λάθος ημερομηνία λήξης

Πρόκειται για τα 249 κουτιά που βρέθηκαν στο φαρμακείο και τα οποία -σύμφωνα με τις αρχές- αφενός δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας και αφετέρου στην πλειονότητά τους έφεραν εμφανώς παραποιημένη την ημερομηνία λήξης.

Οι έρευνες Αστυνομίας και επιθεωρητών επικεντρώνονται και στην πληθώρα μονόγραμμων συνταγών, οι οποίες εκτός των άλλων παρατυπιών ανέγραφαν ποσότητες ναρκωτικών σκευασμάτων πέραν του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου.

Ενώ άγνωστη παραμένει η προέλευση 6.500 ταινιών γνησιότητας φαρμάκων, που βρέθηκαν στο σπίτι της 39χρονης στη Βούλα. Το μέγεθος της απάτης σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, από τα οποία εισέπραττε η φαρμακοποιός υπέρογκα χρηματικά ποσά, δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 39χρονη - που είχε στα 25 τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων ποσά που ανέρχονται στο 1.000.000 ευρώ- επικολλούσε τις ταινίες στις συνταγές, χωρίς ωστόσο να χορηγεί τα αντίστοιχα φάρμακα στους ασφαλισμένους.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση της φαρμακοποιού ήρθε μετά τη σύλληψη ενός 60χρονου Ελληνα και ενός 30χρονου Αλγερινού, σε σπίτι στον Βύρωνα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 7.700 ναρκωτικά χάπια. Η συνέχεια δόθηκε λίγες ώρες αργότερα, όταν ο 60χρονος έκλεισε ραντεβού με την 39χρονη δήθεν για να αγοράσει ακόμη 3.780 ναρκωτικά χάπια.

Μόλις ο 60χρονος έδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην 39χρονη, οι αστυνομικοί επενέβησαν και τη συνέλαβαν ως προμηθευτή των ναρκωτικών.

25 βιβλιάρια

Υστερα από έρευνα στο φαρμακείο και το σπίτι της 39χρονης βρέθηκαν συνολικά, σύμφωνα με την Αστυνομία: 10.680 ναρκωτικά χάπια, 6.500 αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας διαφόρων φαρμάκων, 1.505 ευρώ, οκτώ σφραγίδες, 25 βιβλιάρια καταθέσεων, πλήθος αποδείξεων είσπραξης διαφόρων τραπεζών, ένας φορητός και ένας σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τρία κινητά τηλέφωνα και δύο αυτοκίνητα.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί πώς λειτουργούσε το κύκλωμα, το οποίο φαίνεται πως ξεκινούσε από το γιατρό που έγραφε τη συνταγή, περνούσε στη φαρμακοποιό που την εκτελούσε και έδινε τα χάπια στον 60χρονο, προκειμένου να τα παραλάβει ο 30χρονος και να τα διακινήσει στις πιάτσες τοξικοεξαρτημένων στην Αθήνα, έναντι 2-3 ευρώ.

Η 39χρονη στην οποία αποδίδεται ο ρόλος του εγκεφάλου του κυκλώματος, ο 60χρονος και ο 30χρονος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και παράβασης των νόμων περί οργανωμένου εγκλήματος, περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ιατροί
Επιθεωρήσεις/Ελεγχοι
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Συλλήψεις/Προσαγωγές
Διαφθορά
Φαρμακοβιομηχανία και εμπόριο φαρμάκων