Ηλεκτρονική Έκδοση

Στην πόλη Μααλούλα

Συρία: Απήγαγαν 12 ελληνορθόδοξες μοναχές

Ισλαμιστές αντάρτες

Την είδηση της απαγωγής μετέδωσε το ραδιόφωνο του Βατικανού και σημείωσε ότι η απαγωγή έγινε από τη μονή όπου διέμεναν, στο ιστορικό κέντρο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα, μετά την κατάληψή της, τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, από Σύρους αντάρτες.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Αγίας Έδρας στη Συρία, Μάριο Ζενάρι: "Πρόκειται για δώδεκα αδελφές από τη Συρία και τον Λίβανο. Φαίνεται ότι οι τζιχαντιστές αντάρτες τις οδήγησαν στα βόρεια, προς το Γιάμπρουντ. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα κίνητρα των ανταρτών: εάν πρόκειται για απαγωγή ή για να έχουν τον έλεγχο του μοναστηριού ώστε να δρουν ελεύθερα στη Μααλούλα".

Την είδηση επιβεβαίωσε και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας. Η Μααλούλα, σε απόσταση 55 χιλιομέτρων βορείως της Δαμασκού, έχει πολλές εκκλησίες και μοναστήρια.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της είναι ελληνορθόδοξοι χριστιανοί και μιλούν αραμαϊκά, τη γλώσσα που μιλούσε ο Χριστός.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Χαρά-Ανδριάνα έγραψε: (πριν 11 μήνες)
Πού είναι η Διεθνής Αμνηστία, ο Ο.Η.Ε. και οι άλλοι διεθνείς οργανισμού κύρους, να διαμαρτυρηθούν και να αιτηθούν δημοσίως την απελευθέρωσή τους; Γιατί σιωπούν; γιατί σιωπούν συστηματικά κάθε φορά που είναι χριστιανοί αυτοί που διώκονται και σφάζονται απλώς και μόνον λόγω της θρησκευτικής τους συνείδησης; Δεν είναι απύθμενη υποκρισία όσων κόπτονται για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων! Μόνο και μόνο στη βάση της Συνθήκης της Γενεύης αν στηριχθούν, που ορίζει τι σημαίνει πρόσφυγας, θα μπορούσαν οι εκπρόσωποι των διεθνών αυτών Οργανισμών να ξεσηκώσουν μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης διεθνώς και υποστήριξης των διωκόμενων αυτών γυναικών και των ορφανών που άμεσα απειλείται η ζωή τους από φανατικούς Ισλαμιστές.

Αφήστε δε εδώ στην Ελλάδα...ενοχλεί και καθυβρίζεται χυδαία ο μητροπολίτης Πειραιώς που εκφράζει μια δυναμική θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας για το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια και δεν μας ενοχλεί εδώ, στην περίπτωση της Μααλούλα και των γυναικόπαιδων που απήχθησαν, η κατάφωρη παραβίαση του πρωταρχικού δικαιώματος στη ζωή ! Γιατί; Μήπως επειδή είναι Ορθόδοξοι οι διωκόμενοι;;; Μα φυσικά... ας μην κρυβόμαστε... Αν δεν είναι αυτό κραυγαλέος ρατσισμός και διωγμός, τότε τί είναι;;;

Ο Θεός ας είναι (και είναι μόνον Αυτός!) βοηθός για όλους τους διωκόμενους, αιχμαλώτους, αστέγους, πρόσφυγες και εμπερίστατους στην πολύπαθη Συρία και όπου αλλού ζούν κυνηγημένοι χριστιανοί...

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας - καθεύδουν οι ταγοί...ας ενεργοποιηθούν επιτέλους οι επίσημοι 'προστάτες' των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πριν κατασφαγούν όλοι οι χριστιανοί και πριν εξαφανστούν από προσώπου γης όλα τα μνημεία του πανάρχαιου χριστιανικού πολιτισμού της Συρίας και των γύρω περιοχών που τόσο φθονούνται από κυβερνήσεις λαών που δεν έχουν ιστορία ούτε πολιτισμό για να χάσουν......

ευχαριστώ για τη φιλοξενία
καλημέρα σας
Χαρά
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συρία
Τελευταίες ειδήσεις στην κατηγορία Διεθνή
H AOZ θέμα της επικοινωνίας Αναστασιάδη - Μπάιντεν
Πορτογαλία: Διαδήλωση εναντίον της λιτότητας
Επιχείρηση «Τρίτων» στη Μεσόγειο
Μικρή μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων του Έμπολα
Ουκρανία: Mακάβρια ευρήματα στον τόπο της συντριβής του Boeing 777
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Βρετανία: Δεν συμμετέχουμε σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών
Ανοιξε τα σύνορα μόνο για Πεσμεργκά
Η Μόσχα θα αναγνωρίσει τις εκλογές των αυτονομιστών στην Α. Ουκρανία
Νέα κατάρρευση σε τουρκικό ορυχείο εγκλωβίζει είκοσι εργάτες
Ενέκρινε η Κομισιόν τους τροποποιημένους προϋπολογισμούς Γαλλίας και Ιταλίας
Τρεις ώρες κατέθετε για τη μαφία ο Ιταλός πρόεδρος Ναπολιτάνο
Ζητούνται εθελοντές κατά του Εμπολα
«Σαρωτικές αλλαγές» στις σχέσεις των δύο φύλων σε 105 χώρες
Ναζί χρησιμοποιούσαν ως κατασκόπους οι ΗΠΑ
Ερχομαι από την κόλαση του Κομπάνι