Ηλεκτρονική Έκδοση

Πολύνεκρη επίθεση στο υπ.Άμυνας της Υεμένης

Τελευταία ενημέρωση:

Ισχυρή έκρηξη, που αποδίδεται σε επίθεση αυτοκτονίας, σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην πρωτεύουσα της Υεμένης, κοντά στο υπουργείο Άμυνας. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς ενώ οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 40 νεκρούς (ανάμεσά τους έξι γιατρούς) και 100 τραυματίες. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, στόχος ήταν το νοσοκομείο στις εγκαταστάσεις του.

φωτ:@WasimAlqershi φωτ:@WasimAlqershi

Καπνός έγινε ορατός από τη γειτονιά Μπαμ ελ Γιαμάν της Σαναά όπου βρίσκεται το υπουργείο Άμυνας, στην είσοδο της παλιάς πόλης. Σύμφωνα με το Reuters, καμικάζι οδήγησε ένα όχημα γεμάτο εκρηκτικά στην πύλη του υπουργείου, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ των φρουρών του υπουργείου και ενόπλων που φορούσαν στρατιωτικές στολές και εισχώρησαν στις εγκαταστάσεις του αμέσως μετά την επίθεση.
 
Σύμφωνα με το BBC, αρχικά οι ένοπλοι κατέλαβαν το νοσοκομείο, αλλά στη συνέχεια οι δυνάμεις ασφαλείας επανέκτησαν τον έλεγχο του κτιρίου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές.
 
Πηγή του υπουργείου Άμυνας που επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι οι ένοπλοι εκτέλεσαν μπροστά στα μάτια των εργαζόμενων στο νοσοκομείο έναν γιατρό από δυτική χώρα και μία νοσοκόμα από τις Φιλιππίνες.Η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Barakish ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας έκανε έκκληση για δωρεά αίματος.
 
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης δίνουν μάχη με τους μαχητές της Αλ Κάιντα και τους αντιφρονούντες που προσπαθούν να αναλάβουν τον έλεγχο καθώς η χώρα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο μετά την ανατροπή του προέδρου Σάλεχ το 2011. Στρατιωτικές βάσεις στην Υεμένη όπως και αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου και άλλες εγκαταστάσεις αποτέλεσαν επανειλημμένα στόχο επιθέσεων πέρυσι. Αξιωματούχοι αποδίδουν πολλές από τις επιθέσεις αυτές στις οργανώσεις που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και αναπτύσσουν δράση στην Αραβική Χερσόνησο.
 
 
 
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Υεμένη