Ηλεκτρονική Έκδοση

Ανασφάλιστη και αδήλωτη δουλειά

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τα πρόστιμα στη “μαύρης εργασίας”

Δεν έλειψαν και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις

Με ευρεία συναίνεση των πολιτικών κομμάτων ψηφίστηκε επί της αρχής του το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση και την βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων και τα πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ψήφισαν υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε οκτώ από τα 11 άρθρα του και δήλωσε «παρών» επί της αρχής, όπως και οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ ψηφίζει επίσης άρθρα και τοποθετείται κατά, όπως και η Χρυσή Αυγή.

Στη συζήτηση υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, όταν ο βουλευτής του τελευταίου Θ. Παφίλης, έθεσε το θέμα προς τον Α. Μητρόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ, τί θα πράξει το κόμμα του όταν η Ε.Ε. Θέσει διλήμματα για όλα αυτά που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και τεθεί η επιλογή εντός ή εκτός της Ε.Ε.

Η απάντηση του κ. Μητρόπουλου «Δεν είπαμε πάση θυσία, είπαμε θα δούμε τι θα μας πει…», οδήγησε τον κ. Παφίλη να αναφερθεί στην πρόσφατη ομιλία του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ και να τον κατηγορήσει για διγλωσσία.

Ομοίως και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, σχολιάζοντας το «θα δούμε», δήλωσε: «Στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ζήτημα της εξόδου της χώρας μας από την ΕΕ. Εμείς, δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα».

 

Newsroom enet, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση
Εργασιακά θέματα
Βουλή