Έντυπη Έκδοση

Καφενείο με τον...ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟ

«Εχω απωθημένο που 'φυγα από τον Αρη»

«Αν επιστρέψω Ελλάδα, θέλω να το κάνω για τον Αρη», δηλώνει στην «Ε» ο Μανώλης Παπαστεριανός, που δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από τους «κίτρινους» και από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται στη ρουμανική Κονκόρντια.

Ο 26χρονος μέσος θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που βρίσκεται σε μια ομάδα που τον εμπιστεύονται και προσπαθεί να περνάει όσο το δυνατόν καλύτερα στην ξενιτιά.

- Πότε έγινε η πρώτη σου επαφή με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

«Το 2005, με τον Ηρακλή, σε ηλικία 18 ετών. Ωστόσο, ξεκίνησα το ποδόσφαιρο στην ομάδα της Ιερισσού, στη Χαλκιδική».

- Πόσα χρόνια έμεινες στο «Γηραιό»;

«Πέντε χρόνια, ώς τη χρονιά που διαλύθηκε το 2011. Ηταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για τον Ηρακλή».

- Η απόφαση να πάρεις μετεγγραφή στον Αρη ήταν εύκολη;

«Υπήρχαν πολλές προτάσεις το καλοκαίρι του 2011, αλλά οι άνθρωποι του Αρη έδειξαν ότι με ήθελαν πιο πολύ από τους υπόλοιπους».

- Εμεινες ευχαριστημένος από την απόδοσή σου στους «κίτρινους»;

«Δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος, ούτε από τον εαυτό μου ούτε από την ομάδα. Οσα μπορούσα να δώσω τα έδωσα, πιστεύω, αλλά οι συγκυρίες κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου δεν ήταν και οι καλύτερες».

- Τι εννοείς;

«Δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο από τον Αρη. Δεν με ήθελαν κάποιοι στην ομάδα και έβρισκαν δικαιολογίες, όπως ότι αντιμετώπιζα πρόβλημα στο γόνατό μου, ότι δημιουργούσα φασαρίες στα αποδυτήρια. Ολα ανακρίβειες. Από τη στιγμή που δεν με ήθελαν, όμως, δεν μπορούσα να μείνω».

- Ετσι πήρες την απόφαση να ξενιτευτείς;

«Κοίτα, είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, αλλά στο τέλος της σεζόν ήρθε αυτή της Κονκόρντια από τη Ρουμανία και αποφάσισα πως θα ήταν ό,τι καλύτερο για μένα. Συν το γεγονός ότι δεν ήθελα να πάω σε άλλη ελληνική ομάδα».

- Μίλησες με κάποιον για το πώς θα είναι η ζωή στη Ρουμανία;

«Με τον Παντελή Καπετάνο. Ημασταν και συμπαίκτες στον Ηρακλή και μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα και το πρωτάθλημα».

- Πώς είναι η ζωή στη Ρουμανία;

«Οπως στην Ελλάδα. Το Βουκουρέστι είναι πολύ όμορφη πόλη και οι κάτοικοί του αγαπάνε πολύ το ποδόσφαιρο. Η κοινωνία, ωστόσο, έχει αρκετά προβλήματα και οι μισθοί είναι πολύ χαμηλότεροι από τους αντίστοιχους στη χώρα μας, με τους Ρουμάνους να εργάζονται σκληρά για να τα βγάλουν πέρα».

- Η οικονομική σου σχέση με την ομάδα είναι σταθερή;

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Κάθε 15 μέρες με πληρώνουν κανονικά, χωρίς καθυστερήσεις».

- Σε τι κατάσταση βρίσκεται αγωνιστικά η ομάδα;

«Παρ' ότι δεν ξεκίνησε καλά, τώρα πάμε καλά. Είμαστε στην 9η θέση σε σύνολο 18 ομάδων και κυνηγάμε τις θέσεις που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ. Απέχουμε μόλις έξι βαθμούς».

- Είσαι ευχαριστημένος από το χρόνο συμμετοχής σου στην ομάδα;

«Αργησα λίγο να ενσωματωθώ, αλλά στη συνέχεια έχω βγάλει έξι 90λεπτα, μέχρι τη στιγμή που είχα ένα μικρό τραυματισμό και προσπαθώ να επανέλθω σύντομα».

- Και ο καιρός;

«Ο καιρός το φθινόπωρο ήταν σαν της Θεσσαλονίκης, αλλά τώρα κάνει πολύ κρύο. Στο Βουκουρέστι έχουμε γύρω στους -3 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας και σιγά σιγά θα αρχίσει να χιονίζει».

- Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να επιστρέψεις Ελλάδα;

«Εχω συμβόλαιο ώς το καλοκαίρι με την Κονκόρντια, όμως δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει. Δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο από τον Αρη και το έχω απωθημένο. Δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο γιατί δεν με ήθελαν ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής. Ποτέ δεν ξέρεις!».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Στη στήλη
Καφενείο με τον...