Ηλεκτρονική Έκδοση

Νέα σύλληψη Κάντα για μίζα 13,7 εκ. δολ.

Συνελήφθη πάλι την Παρασκευή ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών την περίοδο 1996 -2002, όταν διατελούσαν υπουργοί Εθνικής Άμυνας κυρίως ο Άκης Τσοχατζόπουλος και αργότερα ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι σε τράπεζα της Σιγκαπούρης εντοπίστηκαν 13,7 εκατ. δολάρια. Το ποσό προέρχεται από δύο off-shore εταιρίες με εμφανιζόμενο διαχειριστή τον Αντώνη Κάντα.
 
Τον Σεπτέμβριο του 2013, ο Αντώνης Κάντας είχε συλληφθεί επειδή βρέθηκε σε λογαριασμό του μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2».  
 
Ο Αντ. Κάντας αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, αφού απολογήθηκε για άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για δωροδοκία σχετικά με σύμβαση που αφορούσε επέκταση τηλεπικοινωνιών του Στρατού και τον εκσυγχρονισμό τους (ΕΡΜΗΣ 2) και υπεγράφη το 1999.   
 
Κατηγορείται για δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια σε απιστία, σχετικά με σύμβαση με τη SIEMENS για τηλεπικοινωνίες του στρατού. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αντώνης Κάντας δέχθηκε ποσό 500.000 ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της SIEMENS, που διαβιβάστηκαν μέσω του Πρόδρομου Μαβίδη και με τη μεσολάβηση του τραπεζίτη Oswald. 
 
Newsroom Enet
 
Διαβάστε επίσης:
 
Σύλληψη και κλητεύσεις για εμβάσματα σε Ελβετία
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ