Έντυπη Έκδοση

Οταν το σπέρμα προδίδει τελικά τη... γυναικεία απιστία

Πώς οι άνδρες πιάνουν στα πράσα, τελικά, τις άπιστες συντρόφους τους; Πρόσφατα ειδικοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όταν ένας άνδρας υποψιάζεται τη σύντροφό του για απιστία, τότε αυξάνεται κατακόρυφα στο σώμα του ο αριθμός των σπερματοζωαρίων καθότι «μυρίζει»... το σπέρμα που προέρχεται από άλλο άνδρα.

Σύμφωνα με την κλινική σεξολόγο dr Lindsy Doe από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Montana, το 40% της σύνθεσης των σπερματοζωαρίων αποτελείται από τα λεγόμενα «καμικάζι» ή «πολεμιστές» σπερματοζωάρια ο σκοπός των οποίων δεν είναι να γονιμοποιήσουν το ωάριο, αλλά να εμποδίσουν τα σπερματοζωάρια που προέρχονται από άλλα αρσενικά να φτάσουν και να γονιμοποιήσουν το ωάριο.

Ετσι στην υποψία και μόνο ενός άνδρα ότι η σύντροφός του τον απατά, ο αριθμός αυτών των επιθετικών σπερματοζωαρίων αυξάνεται προκειμένου να «υπερασπίσουν» το ωάριο-οχυρό από τα σπερματοζωάρια «εισβολείς».

Η δρ Doe περιγράφει τη μέθοδο της παρεμπόδισης άλλων σπερματοζωαρίων από το να φτάσουν το ωάριο ως «μπλοκάρισμα». Οι ουρές των σπερματοζωαρίων-καμικάζι δημιουργούν φράγματα που παρεμποδίζουν τη δίοδο. Σε περίπτωση υποψίας για απιστία, σύμφωνα με τη δρα Doe, αυξάνεται ο αριθμός των πολεμιστών στο ανδρικό σπέρμα, αλλά μειώνεται αντίστοιχα εκείνος των σπερματοζωαρίων που έχουν γονιμοποιητική ικανότητα, με αποτέλεσμα τελικά να μειώνονται οι πιθανότητες σύλληψης.

Ωστόσο, η δρ Doe επισημαίνει ότι η θεωρία του ανταγωνισμού των σπερματοζωαρίων δεν είναι ευρύτερα αποδεκτή και έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ιατρικές έρευνες & μελέτες
Αναπαραγωγή και σεξουαλική συμπεριφορά
Υγεία