Έντυπη Έκδοση

Επιστολή έντεκα «παπανδρεϊκών» προκαλεί νευρική κρίση στο ΠΑΣΟΚ

Αναταραχή και σενάρια αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η πρωτοβουλία έντεκα, «παπανδρεϊκών» στην πλειονότητά τους, βουλευτών και μελών του κόμματος να ζητήσουν άμεση σύγκληση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, με επιστολή που έστειλαν στη Χαριλάου Τρικούπη την Πέμπτη αργά το βράδυ.

Ζητούν να συζητηθούν άμεσα «οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις που με την πυκνότητά τους και τη σοβαρότητά τους επιβάλλουν τη συζήτησή τους στο κορυφαίο θεσμικό, συλλογικό κομματικό όργανο» και την υπογράφουν οι Θ. Μωραΐτης, Φ. Σαχινίδης, Ανδρ. Μακρυπίδης, Γ. Ντόλιος, Μ. Οθωνας, Γ. Πεταλωτής, Β. Κίτσιος, Κ. Τάτσης, Ανδ. Κελεπούρης, Στ. Ξεκαλάκης και Αφρ. Παπαθανάση.

Με το επιχείρημα ότι η πρωτοβουλία ελήφθη από ομάδα «παπανδρεϊκών» βουλευτών και στελεχών, η Χαριλάου Τρικούπη άφηνε να διαρρεύσει ότι το αίτημα παραβιάζει ανοικτές θύρες καθώς όλοι γνώριζαν ότι υπήρχε προγραμματισμός για συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στις 21 Δεκεμβρίου. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη -σε μία περίοδο που ο κ. Βενιζέλος δεν διανύει και τις καλύτερές του μέρες- έδιναν στην επιστολή των «11» διαστάσεις αμφισβήτησης της κομματικής γραμμής στήριξης της πρωτοβουλίας των «58» για την Κεντροαριστερά, αλλά και διαστάσεις αμφισβήτησης του ιδίου του κ. Βενιζέλου.

Κινητικότητα

Πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για ιδιαίτερη κινητικότητα του τελευταίου διαστήματος από «παπανδρεϊκούς», προκειμένου να επανακτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικά, σημείωναν την απουσία του Φ. Σαχινίδη από την εκδήλωση των «58» στη Λάρισα και την παρουσία του Θ. Μωραΐτη στο συνέδριο της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γ. Παναγιωτακόπουλου που έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ. Εντονα αντέδρασε ο κ. Μωραΐτης, που κατήγγειλε ότι γύρω από μία θεσμική πρωτοβουλία στήθηκε ένα γαϊτανάκι απίθανων και επικίνδυνων διαρροών σε ΜΜΕ «που απηχούν τη Χαριλάου Τρικούπη».

«Η απόφασή μας είναι να υπερασπιστούμε την παράταξη και όχι να τη "διαπραγματευτούμε"» είπε.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παράγοντας που βρίσκεται πολύ κοντά στον Γ. Παπανδρέου έλεγε στην «Ε» ότι ο κ. Παπανδρέου δεν γνώριζε την ύπαρξη της επιστολής των «11» και έχει πολύ μεγάλο διάστημα να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον κ. Μωραΐτη.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

3 σχόλια

1 Ο/Η Bαγγέλης Κατσαμπέκης έγραψε: (πριν 4 έτη)
H Ελλάδα καίγεται και οι αμετανόητοι καταστροφείς της αντί να εξαφανιστούν από προσώπου της γης αθόρυβα, ψάχνουν για όχημα διάσωσης, πολλά τα λεφτά βλέπεις, οι πολίτες φορολογούνται μέχρι το τελευταίο ΕΥΡΩ και οι βουλευτές διατηρούν ΣΗΜΕΡΑ αφορολόγητο το 75%, ντροπή ρε κοράκια!!!!!

Ελπίζω ότι στις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν, θα πάρουν την απάντηση που πρέπει οι αγωνιστές αυτοί, μαζί βεβαίως και ο πολυταξιδεμένος τους πρωην αρχηγός
2 Ο/Η Σταιος Γιαννης έγραψε: (πριν 4 έτη)
Ακου Ανθρωπακο" Ως αποτελεσμα χιλιαδων χρονων χκοινωνικης και εκπαιδευτικης στρεβλωσης,οι μαζες των ανθρωπων,ακαθοδηγητες,ανημπορες να αντιδασουν, εχουν καταστει βιολογικα ακαμπτες και ανικανες για ελευθερια,στον αιωνα τον απαντα, δεν προκειται να ξυπνησουν.......
3 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 4 έτη)
η συμορια των 11
vs
η συμορια των 58

συντομα κοντα σας απο την odeon
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 3

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ