Έντυπη Έκδοση

Αυξανόμαστε και πληθυνόμαστε

Εχω καιρό να γράψω στο ημερολόγιο, αλλά κάθε μέρα διαβάζω τις ιστορίες των «συναδέλφων». Απ' ότι βλέπω, αυξανόμαστε και πληθυνόμαστε. Προσωπικά πλέον το έχω πάρει απόφαση ότι δεν θα βρω δουλειά ποτέ ξανά, τουλάχιστον μια φυσιολογική δουλειά, και προσπαθώ να αντιμετωπίζω την όλη φάση με γέλιο. Γελάω όσο περισσότερο μπορώ και παίρνω τα πάντα στην πλάκα πλέον. Κυρίως τις όποιες συνεντεύξεις μού τυχαίνουν.

Τις προάλλες πήγα για 5η φορά σε δικηγορικό γραφείο απ' αυτά τα κοράκια που τρομοκρατούν τον κόσμο για εισπράξεις. Στην αρχή μου είπαν για άλλη θέση, μετά για τηλέφωνα, μετά αντί για 8ωρο -όπως μου είπαν στην αρχή- για 10ωρο καθημερινό, συν όλα τα Σάββατα και όλ' αυτά με το βασικό μισθό. Να πω εδώ ότι έχω προϋπηρεσία έξι χρόνια ως executive assistant με πτυχίο, 2 ξένες γλώσσες, υπολογιστές, και προσπαθώ να τελειώσω ένα μεταπτυχιακό.

Μιλάμε για τελείως ανοργάνωτη εταιρεία. Ούτε ξέρανε ποιος κάνει τι ούτε τίποτα. Εγώ το μόνο που δεν πρόκειται να κάνω είναι να δουλέψω στα τηλέφωνα, και ειδικά σε εισπρακτική, γι' αυτό και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω.

Εχουν όμως πολύ πλάκα οι εργοδότες. Κοράκια και εκμεταλλευτές οι περισσότεροι. Ευχαριστώ το Θεό που δεν έχω υποχρεώσεις οικογενειακές και μπορώ και τα βγάζω πέρα ακόμα. Οσο αντέξω, βέβαια. Ακόμα 30 είμαι. Ελπίζω μέχρι τα 40 να έχω βρει κάτι. Πλέον η λύση του εξωτερικού φαντάζει πιο κοντά από ποτέ. Ή η επιστροφή στον τόπο καταγωγής μου. Οχι ότι έχω κάτι να κάνω εκεί, αφού ούτε χωράφια έχω ούτε μαγαζί ούτε τίποτα. Αλλά θα έχω την ησυχία μου και την ηρεμία μου.

Την ελπίδα μου πάντως δεν τη χάνω, όχι μόνο για μένα αλλά και για την Ελλάδα γενικά και για όλους τους «συναδέλφους» μου. Οποιος «συνάδελφος» χρειάζεται κάποιον να μιλήσει, να ξεσπάσει, να πει δυο κουβέντες τέλος πάντων, δίνω το mail μου για περαιτέρω επικοινωνία panostsiavik@gmail.com.

Να 'στε όλοι καλά, αδέρφια, και κουράγιο!.

Πάνος

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεργοι
Το ημερολόγιο ενός ανέργου
Κύριο θέμα
Το ημερολόγιο ενός ανέργου