Ηλεκτρονική Έκδοση

Ισχυρίζονται ότι έγιναν μητέρες όντας παρθένες

Τα αποτελέσματα μίας μακροχρόνιας μελέτης σχετικά με την αναπαραγωγική υγεία, έδειξαν πως μία στις 200 Αμερικανίδες ισχυρίζονται ότι γέννησαν παρόλο που ήταν παρθένες και δεν είχαν ποτέ σεξουαλική επαφή.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "British Medical Journal", βασίστηκαν στη μελέτη 7.870 γυναικών και κοριτσιών, ηλικίας από 15-28 ετών, από το 1995 έως το 2009.

Από το σύνολο των συμμετεχουσών, οι 45 (ποσοστό 0,5%) ισχυρίστηκαν ότι ήταν παρθένες -αν και εγκυμονούσες- και ότι δεν είχαν ποτέ καταφύγει σε κάποια κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για εξωσωματική γονιμοποίηση. Με λίγα λόγια, οι γυναίκες αυτές έγιναν μητέρες με παρθενογένεση.

Η παρθενογένεση είναι ένα τεκμηριωμένο φαινόμενο στο ζωικό βασίλειο, χάρη στην ασεξουαλική αναπαραγωγή που συναντάται σε ορισμένα είδη όπως τα φίδια, οι καρχαρίες, οι σαύρες, τα ψάρια, τα πουλιά κ.α. Στους ανθρώπους όμως δεν υπάρχει παρθενογένεση, εκτός από την Παναγία.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας ανέλυσαν δεδομένα χιλιάδων εφήβων και νέων γυναικών και συνειδητοποίησαν πως όσες ανέφεραν ότι ήταν παρθένες και παρ’ όλ’ αυτά είχαν γεννήσει, είχαν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Το 31% εξ αυτών είχε αναλάβει τη δέσμευση της παρθενικής αγνότητας έως ότου παντρευτούν, ενώ το 45% των αυτοαποκαλούμενων «παρθένων» εγκύων και το 26% όσων γέννησαν δήλωσαν ότι είχαν αυστηρούς γονείς, που απέφευγαν να μιλάνε για θέματα σεξ και ελέγχου γεννήσεων.

Οι ερευνητές πάντως επισήμαναν πως τέτοιες έρευνες δείχνουν ότι, όταν πρόκειται για ευαίσθητα ζητήματα, ορισμένοι άνθρωποι δεν δηλώνουν αξιόπιστα στοιχεία.

Πηγή: The Independent

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

7 σχόλια

1 Ο/Η Κουμής έγραψε: (πριν 7 έτη)
Για όσους γνωρίζουν την ιστορία της επιστήμης (και για όσους δεν τη γνωρίζουν):
Μια επιστημονική στήλη οφείλει να απέχει από ορισμένα θέματα ή τουλάχιστον να λαμβάνει σαφή θέση. Αλλιώς γυρνάμε πίσω 200 χρόνια!

τι εννοεί η αρθρογράφος λέγοντας "Στους ανθρώπους όμως δεν υπάρχει παρθενογένεση, εκτός από την Παναγία".
Απευθύνομαι στους υπεύθυνους της στήλης και ρωτώ: είναι επιστημονική ή δεν είναι;
2 Ο/Η Μάριος έγραψε: (πριν 7 έτη)
ποια παναγία ρε.. γράφεις και επιστημονικό άρθρο..
3 Ο/Η Aris K έγραψε: (πριν 7 έτη)
Αυτό το "εκτός από την Παναγία" είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο και το γράψατε ως παράδειγμα παρθενογένεσης στον άνθρωπο;

Σχετικά με το θέμα, όντως οι ιστορίες αυτές είναι μπαρούφες που εφευρίσκουν λόγω οικογενειακής και κοινωνικής καταπίεσης.
4 Ο/Η koliri έγραψε: (πριν 7 έτη)
Στους ανθρώπους υπάρχουν πολύ περισσότερες περιπτώσεις από την Παναγία.
Πάμπολες θρησκείες και παράδοσεις αναφέρουν παρθενογενέσεις . (Ινδουισμός, Βουδισμός, Παγανιστικές )
5 Ο/Η Lazaros Filippidis έγραψε: (πριν 7 έτη)
...ακόμα γελάω... χαχαχα, δεν κατάφερα να διαβάσω πέραν του "εκτός από την παναγία". Όταν ηρεμήσω λίγο θα συνεχίσω με το άρθρο σας.
6 Ο/Η stella έγραψε: (πριν 7 έτη)
Το θέμα τής Παναγίας σας πείραξε;;; Το ότι μία στις 200 είναι τόσο διαταραγμένη που πιστεύει ότι έμεινε έγκυος χωρίς σεξουαλική επαφή ή ότι θα μας πείσει γι' αυτό δεν σας έκανε εντύπωση;;!!!
7 Ο/Η Ελλη έγραψε: (πριν 7 έτη)
Στην Παναγία κολλήσατε; Δηλαδή, το υπόλοιπο επειδή πετά δυο ποσοστά είναι επιστημονικό; Δε διαφωτίζει σε τίποτε το θέμα.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 7

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Γυναικολογία
Επιστημονικές έρευνες και μελέτες