Έντυπη Έκδοση

* ΠΥΡΓΟΣ

Το δικαστήριο άνοιξε την παράνομη χωματερή που είχε κλείσει το Δασαρχείο!

Εγινε δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του σφραγίσματος της δασικής περιοχής Φραγκαπήδημα

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου με τα σκουπίδια στον Πύργο της Ηλείας, καθώς οι αντιφατικές αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών έχουν οδηγήσει τους πολίτες στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης.

Λίγες ώρες μετά τη σφράγιση της περιοχής Φραγκαπήδημα από το Δασαρχείο του Πύργου, με το αιτιολογικό ότι αυτή είναι δασική και αναδασωτέα, δικαστήριο στον Πύργο έκανε προσωρινά δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης του δασάρχη να κλείσει την παράνομη και σε δασική έκταση χωματερή, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν τα απορριμματοφόρα και τα ΜΑΤ στην εν λόγω περιοχή.

Η οριστική απόφαση για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε προχθές ο Δήμος Πύργου κατά της απόφασης του δασάρχη, θα συζητηθεί στις 7 Ιανουαρίου και μέχρι τότε η δασική και αναδασωτέα περιοχή θα δέχεται τόνους απορριμμάτων. Αμέσως μετά την περίεργη δικαστική απόφαση, δεκάδες κάτοικοι απέκλεισαν την παράνομη χωματερή, αλλά με τη δυναμική επέμβαση των ΜΑΤ αυτή άνοιξε και πάλι.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Πύργου για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής στο Δήμο Πύργου, με αφορμή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε για να προσβάλει την απόφαση του δασάρχη Πύργου για το Φραγκαπήδημα, δημιούργησε αντιδράσεις και στην τοπική κοινωνία της Αμαλιάδας.

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε αντιπροσωπεία κατοίκων και φορέων από την Αμαλιάδα με επικεφαλής τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πέτρο Παπαδάτο. Σε συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε να κινητοποιήσει τον κόσμο της Αμαλιάδας, προκειμένου, όπως αναφέρθηκε, να αποτραπεί η καταστροφή.

«Καλούνται οι επαγγελματίες, οι φορείς, τα κόμματα, οι βουλευτές και κάθε ενεργός πολίτης της Αμαλιάδας, του Καρδαμά, των Δουνεΐκων, του Δήμου Ηλιδας αλλά και της Ηλείας γενικότερα να ενώσουν την φωνή αντίδρασης και διαμαρτυρίας σε μια νέα καταστροφή που γίνεται στον πολύπαθο τόπο μας. Τα δάση, τα ποτάμια, οι θάλασσές μας δεν αντέχουν άλλο εγκληματικές συμπεριφορές σαν αυτή που συντελέστηκε στις Λίμνες αλλά και αυτή που συντελείται με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο στο Φραγκαπήδημα», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Χθες το μεσημέρι εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση Φραγκαπηδήματος και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τα σκουπίδια. Τοπικοί φορείς από την Αμαλιάδα με πανό και πλακάτ στα χέρια διατράνωσαν την αντίθεσή τους, ενώ απέκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά την εθνική οδό Πύργου - Πατρών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Διαχείριση απορριμμάτων
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δασικές εκτάσεις