Έντυπη Έκδοση

ΓΙΑ ΤΟ... ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΟΟΡΙΖΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΧΑΡΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ

«Θα τους τα έκανα δώρο» είπε και έφυγε υπό όρους

«Δωρεά για το νοσοκομείο». Αυτό επικαλέστηκε για άλλη μια φορά και στην ανακρίτρια ο πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου για τα χρήματα τα οποία φέρεται ότι απαίτησε και πήρε εκβιαστικά από διαφημιστική εταιρεία. Μετά την πολύωρη απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, προκειμένου να μην προφυλακιστεί, κατέβαλε χρηματική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ Ο πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, προκειμένου να μην προφυλακιστεί, κατέβαλε χρηματική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ Το Σάββατο το βράδυ τόσο ο κατηγορούμενος για κακουργηματική απόπειρα εκβίασης κατ' επάγγελμα και συνήθεια καθώς και για παθητική δωροδοκία, Χ. Τομπούλογλου, όσο και ο φερόμενος ως συνεργός του αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, προκειμένου να μην προφυλακιστεί, κατέβαλε χρηματική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ, ενώ πλέον απαγορεύεται η έξοδός του από τη χώρα και θα πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κατά την απολογία του τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία και υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που έλαβε προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οπως φέρεται να ισχυρίστηκε, τα 25.000 ευρώ τα οποία είχε στην κατοχή του κατά τη σύλληψή του δεν ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού αλλά δωρεάς από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank, Τάσο Γκιάτη.

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο ο οποίος έκανε την καταγγελία περί εκβιασμού, με αποτέλεσμα ο Χάρης Τομπούλογλου και ο κατηγορούμενος ως συνεργός του να συλληφθούν, ο πρώτος επ' αυτοφώρω να παραλαμβάνει 25.000 ευρώ προσημειωμένα προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη τη διαφημιστική εταιρεία που είχε κερδίσει έργο του νοσοκομείου.

Αντίστοιχα, ο 40χρονος συγκατηγορούμενος του Χ. Τομπούλογλου αρνήθηκε κατά την απολογία του οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Αλλωστε και ο πρώην διευθυντής του Νομοσοκομείου Παίδων έχει στο παρελθόν αναφέρει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη δοσοληψία αλλά ότι τον κάλεσε να παραλάβει τα χρήματα ώστε ο ίδιος να μην πέσει θύμα ληστείας.

Στο μεταξύ, το γύρο του Διαδικτύου έκανε το Σαββατοκύριακο βίντεο από την επίμαχη συνάντηση των δύο ανδρών στο γραφείο της Ιπποκράτους. Σε αυτό εμφανίζεται ο Χ. Τομπούλογλου να παίρνει το φάκελο με τα 25.000 ευρώ και να τον ρίχνει σε εσωτερική τσέπη στο σακάκι του.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφθορά
Επίορκοι
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Συλλήψεις/Προσαγωγές
Δικαστικό ρεπορτάζ