Έντυπη Έκδοση

Πρόγραμμα για 10.000 ανέργους 30-65 ετών

Το πρώτο πακέτο για την απασχόληση 10.000 ανέργων θα τρέξει αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά και θα αφορά αυτή τη φορά ανέργους από 30 έως και 65 ετών. Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που θα θέσει σε εφαρμογή από τις αρχές του 2014 ο ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα αφορά προσλήψεις 10.000 ανέργων ηλικίας 30 έως 65 ετών κι έχει χρονική διάρκεια 12 μηνών με μισθό 586 ευρώ. Ταυτόχρονα θα υπάρχει επιδότηση και για την επιχείρηση 450 ευρώ το μήνα για κάθε πρόσληψη.

Οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται μετά την Πρωτοχρονιά και πάντως εντός του Ιανουαρίου με δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, μετά την υπογραφή κοινής απόφασης από τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Το νέο πρόγραμμα είναι πιο ευέλικτο σε σχέση με τα ώς τώρα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, καθώς οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση χωρίς να δεσμεύονται ότι θα πρέπει να επιλέξουν τον άνεργο που θα τους υποδείξει ο ΟΑΕΔ.Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο για το επαγγελματικό τους προφίλ και τις δεξιότητες που συμβάλλουν στην εργασιακή τους αποκατάσταση και να μην είχαν απασχοληθεί τον τελευταίο χρόνο στην ίδια επιχείρηση που μπορεί να τους ξαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής με επιδότηση.

Η επιχείρηση επιδοτείται με 18 ευρώ ημερησίως και για διάστημα 25 ημερών κάθε μήνα, δηλαδή με 450 ευρώ για κάθε άνεργο που θα προσλάβει. Η επιδότηση καλύπτει μέρος του μισθολογικού κόστους και δεν είναι η τελική αμοιβή για τον εργαζόμενο. Αντίθετα, η τελική αμοιβή διαμορφώνεται με βάση τα όσα προβλέπει η εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία.

Βασική προϋπόθεση για την ισχύ του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή να μην έχουν μείωση προσωπικού μέσω απολύσεων ή εθελούσιας εξόδου για διάστημα τριών μηνών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Σταματια έγραψε: (πριν 6 έτη)
Γειασας μπορει καποιος να μου απαντησει ποτε θα βγει αφτο το προγραμμα γιατι ολο διαβαζω οτι θα βγει κ δεν βλεπω τιποτα ευχαριστω
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συμβασιούχοι/Προσλήψεις
Εργασία & Ασφάλιση
Οδηγίες/Προγράμματα
Απασχόληση και ανεργία
ΟΑΕΔ
Κοινοτικά κονδύλια & επιδοτήσεις
Εργασιακά θέματα