Ηλεκτρονική Έκδοση

Ποιοί ωφελούνται αποφεύγοντας το σκόπελο των 67

Σύνταξη με 25ετία στο Δημόσιο

Διαβάστε σήμερα στην Ελευθεροτυπία

Η 25ετία και η ημερομηνία συμπλήρωσής της είναι το «κλειδί» για τη συνταξιοδότηση, πριν τα 67, χιλιάδων ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Κερδισμένοι των σχετικών διατάξεων είναι οι μητέρες ανήλικων τέκνων που θεμελίωσαν μέχρι το τέλος του 2010 και που παίρνουν σύνταξη στα 50, οι τρίτεκνες που θεμελίωσαν 20ετία έως το τέλος του 2010 και βγαίνουν χωρίς όριο ηλικίας, πατέρες με ανήλικα που συμπλήρωσαν 25ετία τη διετία 2011-2012 με έξοδο έως και 15 χρόνια γρηγορότερα και οι άνδρες με τρία τέκνα.

Χαμένοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμπληρώνουν 25ετία μετά την 1η Ιανουαρίου 2013, καθώς μπαίνει τέλος στις ειδικές διατάξεις για τη συνταξιοδότηση των γονέων με ανήλικα τέκνα. Πλήρης σύνταξη καταβάλλεται πλέον σε ηλικία 67 ετών.
 
Διαβάστε επίσης:
 
- Ανοίγουν λογαριασμοί για τις μίζες στα εξοπλιστικά 
 
Ντόμινο εξελίξεων προαναγγέλλει η απολογία – αποκάλυψη του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Κάντα. Τις επόμενες ημέρες, εκτός από αιτήματα για ανοίγματα λογαριασμών, αναμένεται να «φύγουν» οι πρώτες κλήσεις σε κατηγορουμένους, χωρίς να αποκλείεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, ενώ διευρύνεται η συζήτηση για τα όσα αναφέρει, αλλά και όσα «προσπερνά» στην απολογία του ο ήδη προφυλακισμένος Αντ. Κάντας. Ήδη την Πέμπτη έχει κληθεί προς απολογία ο 83χρονος μεσάζων Παν. Ευσταθίου.
 
-«Μας έφαγαν τα μόρια στον ΟΑΕΔ»
 
Περίεργα παιχνίδια του ΟΑΕΔ, εις βάρος των ανέργων, καταγγέλλει ζευγάρι από τον Πύργο Ηλείας. Όπως λένε στην «Ε», οι υπάλληλοι δεν καταχώρισαν στην ηλεκτρονική αίτηση της συζύγου 36 μόρια λόγω τριών παιδιών, ενώ παραποίησαν και τα μόρια του χρόνου ανεργίας. Έτσι παρέμεινε επιλαχούσα στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα,  7.400 θέσεων. 
 
Ακόμη:
 
- Έρχονται νέα «κρυμμένα» μέτρα 
 
- Ξεκινούν οι on-line κατασχέσεις 
 
- Στραπάτσο για ΑΕΚ, Ολυμπιακό
 
-Μαύρη μέρα από τη «μαύρη χήρα»
 
- Κρίσιμες ώρες για τον Σουμάχερ

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία