Ηλεκτρονική Έκδοση

Καμπότζη: Σφαίρες εναντίον των απεργών της υφαντουργίας

Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Η στρατιωτική αστυνομία της Καμπότζης άνοιξε πυρ για να καταστείλει διαδήλωση εργατών της υφαντουργίας, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων. Εδώ και βδομάδες οι εργάτες της υφαντουργίας κινητοποιούνται ζητώντας υψηλότερους μισθούς. Από τους 650.000, οι 450.000 απεργούν στον ζωτικό για την οικονομία της χώρας κλάδο. «Κάνουμε απλώς το καθήκον μας. Αν τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να απεργούν, θα υπάρξει αναρχία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής αστυνομίας.

Διαδηλωτές περιθάλπουν έναν εργάτη που δέχτηκε τα πυρά της στρατιωτικής αστυνομίας Διαδηλωτές περιθάλπουν έναν εργάτη που δέχτηκε τα πυρά της στρατιωτικής αστυνομίας Εργαζόμενοι σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, είπαν πως τρεις ή τέσσερις εργάτες σκοτώθηκαν καθώς άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας οπλισμένοι με τουφέκια και πιστόλια άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών οι οποίοι έριχναν πέτρες, μπουκάλια και βόμβες μολότοφ έξω από ένα εργοστάσιο στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ. Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν διαδηλωτές να κείτονται αναίσθητοι στο δρόμο και να αιμορραγούν.

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Πνομ Πενχ, Σουόν Ναρίν, δήλωσε πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίσθηκαν.

Απεργία εργατών υφαντουργίας στην Καμπότζη Απεργία εργατών υφαντουργίας στην Καμπότζη Τριακόσιες πενήντα χιλιάδες εργάτες της υφαντουργίας απεργούν στην Καμπότζη ζητώντας υψηλότερους μισθούς. Έχουν κινητοποιηθεί εδώ και εβδομάδες ζητώντας το 2014 να αυξηθεί ο ελάχιστος μηνιαίος μισθός τους στα 160 δολάρια. Σήμερα βρίσκεται στα 80 δολάρια και η κυβέρνηση υποσχέθηκε πρόσφατα να τον αυξήσει στα 95 δολάρια από φέτος τον Απρίλιο, όμως τα συνδικάτα θεωρούν την αύξηση αυτή ανεπαρκή.

Ο υφαντουργικός τομέας της Καμπότζης προμηθεύει τις μεγάλες διεθνείς μάρκες και είναι πολύ σημαντικός για την οικονομία της χώρας. Απασχολεί περίπου 650.000 εργάτες, από τους οποίους οι 400.000 εργάζονται για εξαγωγικές εταιρείες.

Εργάτης της υφαντουργίας πετάει πέτρα εναντίον των αστυνομικών Εργάτης της υφαντουργίας πετάει πέτρα εναντίον των αστυνομικών "Κάνουμε απλώς το καθήκον μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής αστυνομίας, Χενγκ Τίτο."Ανησυχούσαμε για την ασφάλεια, έτσι έπρεπε να καταστείλουμε" τη διαδήλωση. Αν τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να απεργούν, θα υπάρξει αναρχία" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής αστυνομίας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Καμπότζη