Έντυπη Έκδοση

Τα φιλιά τάραξαν τα ομοφοβικά νερά

Τα συμβολικά φιλιά του Πειραιά τάραξαν τα νερά. Κατά τη διάρκεια της τελετής αγιασμού των υδάτων, λίγα μέτρα μακριά από το λιμάνι δεκάδες ομοφυλόφιλοι φιλήθηκαν την ώρα του αγιασμού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ομοφοβικές και μισαλλόδοξες απόψεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

 Κρατούσαν τη σημαία με το ουράνιο τόξο, φώναζαν το σύνθημα «Η αγάπη δεν είναι αμαρτία» και μοίραζαν τρικάκια στους παρευρισκόμενους πιστούς. Το γεγονός πυροδότησε εκατοντάδες σχόλια στο twitter και στο facebook υπό το hashtag (ετικέτα) και όνομα της ομάδας #PoustiRiot.

Ονομα-λογοπαίγνιο που παραπέμπει στη ρωσική πανκ-ροκ μπάντα Pussy Riot, τα μέλη της οποίας είχαν τραγουδήσει μια «πανκ προσευχή» μέσα στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, διαμαρτυρόμενα για την πολιτική του προέδρου Πούτιν. Εμπνευσμένα από τα μέλη του συγκροτήματος, τα ομόφυλα ζευγάρια της ομάδας, με έμβλημα ένα ανάποδο ροζ τρίγωνο, διάλεξαν τη χθεσινή ημέρα για να τονίσουν ότι «Δεν κρυβόμαστε - Δεν σωπάμε - Δεν απολογούμαστε. Απαιτούμε ίσα δικαιώματα».

Θυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς είχε δηλώσει ότι θα αφορίσει όσους βουλευτές ψηφίσουν την τροπολογία επέκτασης του συμφώνου στα ομόφυλα ζευγάρια, χαρακτηρίζοντας τους ομοφυλόφιλους «ατυχή θύματα του βυθίου δράκοντος» των οποίων η συμπεριφορά «αποτελεί τορπίλη στα θεμέλια της οικογένειας και της κοινωνίας», αλλά και «αιτία ψυχοπαθολογικών διαταραχών στα παιδιά».

Ενώ γινόταν η τελετή αγιασμού στον Πειραιά, λίγα μέτρα πιο πέρα  δεκάδες ομοφυλόφιλοι φιλήθηκαν τσε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ομοφοβικές και μισαλλόδοξες απόψεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ Ενώ γινόταν η τελετή αγιασμού στον Πειραιά, λίγα μέτρα πιο πέρα δεκάδες ομοφυλόφιλοι φιλήθηκαν τσε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ομοφοβικές και μισαλλόδοξες απόψεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ Για χάρη του συζύγου...

Βούτηξε από την προβλήτα με τα ρούχα και έπιασε το σταυρό μια καθαρίστρια στη Ρόδο. Σκοπός της δεν ήταν να παραβγεί τους κολυμβητές που περίμεναν να πέσουν στο νερό από κοντινό σκάφος, αλλά να γνωστοποιήσει τα προβλήματά της και να ευαισθητοποιήσει τους αρμοδίους. Πρόκειται για την 60χρονη Αφροδίτη Βένα, η οποία εργάζεται ως καθαρίστρια στο δημοτικό διαμέρισμα Καλλιθέας. Η ίδια δήλωσε ότι η χθεσινή κίνησή της είχε συμβολικό χαρακτήρα, μια και ο καρκινοπαθής σύζυγός της νοσηλεύεται ανασφάλιστος σε ογκολογική κλινική στην Αθήνα και επί 5 μήνες δεν έχει περάσει από ιατρική επιτροπή για να λάβει το σχετικό επίδομα. Οι δυο τους είναι επιφορτισμένοι με πολλά χρέη στα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Ηθη/Εθιμα
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα