Ηλεκτρονική Έκδοση

Μακριά και αγαπημένοι

Έμειναν φίλοι: ΣΥΡΙΖΑ -Τατσόπουλος

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο συγγραφέας

Ανακοινώθηκε και επισήμως, αυτό που ήδη είχε διαρρεύσει από την Πέμπτη, ότι μετά τη συνάντησή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο Πέτρος Τατσόπουλος, είναι πια εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει από την Πέμπτη ότι έθετε την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Τσίπρα, ενώ πρόκειται για βουλευτή που είναι ταυτόχρονα και κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το τελευταίο, είναι σημείο που ενδεχομένως να προκαλέσει "τριβές", καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα, θεωρεί  ότι «είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος». Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη και εκ των πραγμάτων το «θέμα Τατσόπουλου», αλλά και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης.

 

Στην ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΚΟ αναφέρει: «Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:

-Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

-Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.

-Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ' αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του».

Με επιστολή του το απόγευμα της Παρασκευής, στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανακοινώνει την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί αποχωρώντας από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

5 σχόλια

1 Ο/Η Δημήτρης έγραψε: (πριν 5 έτη)
Ωραία ! Ο κ. Τατσόπουλος πιστεύω να βρεί τον χρόνο τώρα να ασχοληθεί με την άλλη μισή Αθήνα ...
2 Ο/Η Τρεχαγυρεύοπουλος έγραψε: (πριν 5 έτη)
...Κρίμα
3 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 5 έτη)
αν ειναι ετσι οι φιλοι τι να τους κανεις τους εχθρους,ο κυριος ειναι ανακολουθος και γλυκαθηκε με την αρνητικη δημοσιοτητα γιαυτο και δεν παραδιδει την εδρα στο ΣΥΡΙΖΑ,υπομονη μεχρι τις επομενες εκλογες
4 Ο/Η στεργιοσ έγραψε: (πριν 5 έτη)
Χεστηκαμε και για τον Τατσοπουλο και για τον συριζα
5 Ο/Η ΄Ακακος έγραψε: (πριν 5 έτη)
Έμειναν τόσο φίλοι, που μόνο λουλούδια δεν έστειλε ο ένας στον άλλο.Τραβάω όμως τα μαλλιά μου με την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει ο κ. Τατσόπουλος τη βουλευτική έδρα. Δεν στέγνωσε το μελάνι από την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποστατήσουν οι βουλευτές κυβερνητικών κομμάτων ΜΑΖΙ με τη βουλευτική έδρα τους και τώρα κατηγορεί τον κ. Τατσόπουλο! Τι παραφροσύνη!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 5

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ