Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε 10μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή

Καταδικάστηκε ο «Γέροντας Παστίτσιος»

Σε δεκάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο 27χρονος Φίλιππος Λοΐζος, δημιουργός του «Γέροντος Παστίτσιου» για «καθύβριση θρησκεύματος», αν και ο εισαγγελέας είχε προτείνει μικρότερη καταδίκη.

«Ατυχής αλλά καθ’ όλα σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου την οποία με έκπληξη δέχτηκε η υπεράσπιση και ο ίδιος ο κατηγορούμενος εφόσον το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος δεν πληρούται κατά τους αντικειμενικούς του όρους. Πολλώ δε μάλλον κανέναν σκοπό καθύβρισης δεν είχε ο πελάτης μου, ο οποίος απλώς σατίριζε, σάρκαζε και καυτηρίαζε την διαστρέβλωση των λεγομένων του καθ’ όλα σεβαστού γέροντα Παϊσίου και την αξιοποίηση τους για ιδιοτελείς και αντίθετους με τις διδαχές του γέροντα σκοπούς» δήλωσε ο δικηγόρος του Φίλιππου Λοΐζου,  Γιώργος Κλεφτοδήμος στο “Ποντίκι”.
 
Η υπόθεση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη σατιρική σελίδα «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ», στην οποία υποστήριζε ότι “ο χρήστης  υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο”. 
 
Ο Χρ. Παππάς έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή. 
 
 
Newsroom Enet

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

11 σχόλια

11 Ο/Η s-spinos έγραψε: (πριν 6 έτη)
Αγάντα Γέροντα, και θα βγάλουμε το δηλητήριο που έχει μπει στο σώμα της όμορφης και παράξενης Πατρίδας μας, καθώς μας λέει ο Ποιητής.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 11

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ