Έντυπη Έκδοση

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΛ ΣΑΛΕΧ (μέλος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ)

«Θα βάλω βέτο για τον Τσίπρα!»

ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Είχα την εντύπωση ότι η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, του τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, θα ήταν σκληρή και σχεδόν φανατισμένη. Διότι τα καθημερινά πολιτικά σχόλιά της είναι εντελώς πολεμικά, εφόσον βεβαίως και οι επιθέσεις εναντίον της είναι συνήθως ακόμη σκληρότερες.

 Πλην όμως δεν έμοιαζε καθόλου σκληρή. Αντιθέτως. Φάνηκε μάλλον προσηνής και εμφανώς στενοχωρημένη. Κακώς. Θα έπρεπε να γνωρίζει τον ορισμό του Χάρι Τρούμαν: «Πολιτική είναι να βρίσκεις την κατάλληλη ευκαιρία για ένα χτύπημα λίγο κάτω από τη ζώνη».

- Πολλή φασαρία κάνετε καθημερινώς.

«Εγώ; Καθόλου. Πάντα αμύνομαι. Γράφουν εναντίον μου απίστευτα πράγματα».

- Αλλά κι εσείς δεν πάτε πίσω. Φτάσατε να κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μας έχει κάνει όλους τσογλάνια!

«Ο πρόεδρος μίλησε για εκτσογλανισμό της κοινωνίας, για τον οποίο ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

- Δεν έπρεπε να το πει αυτό, ακόμη και αν το πιστεύει.

«Γιατί να μην το πει; Είναι μια πολιτική παρατήρηση. Οταν δεις τα βίντεο της Χρυσής Αυγής, όταν βλέπεις τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν, βλέπεις με τρόμο σχεδόν ότι μοιάζουν με εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ: Οι προδότες, οι πουλημένοι, οι κλέφτες, οι υποτακτικοί κ.λπ. Είναι πολιτική γλώσσα αυτή για ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει;».

- Πράγματι, αυτό είναι το λεξιλόγιο. Οχι όμως το κομματικό. Αυτό είναι το λαϊκό λεξιλόγιο. Είπε ποτέ ο Τσίπρας προδότη και πουλημένο τον Σαμαρά ή τον Βενιζέλο;

«Φυσικά και το είπε. Οταν τους λέει Μερκελιστές και τους απειλεί ότι θα τους βάλει φυλακή, τι ακριβώς κάνει; Δεν υιοθετεί αυτό το λεξιλόγιο;».

- Ξέρετε, όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα στον κόσμο: Δεν έχει να φάει. Οπότε και το λεξιλόγιο γενικώς δεν είναι το ευγενέστερο...

«Και δεν πρέπει τα κόμματα, οι πολιτικοί, να είναι λίγο πιο μπροστά από τον κόσμο; Να δίνουν ένα παράδειγμα; Πρέπει να σέρνονται πίσω από τη συγκυρία;».

- Δεν κουραστήκατε να βρίζετε συνεχώς τον ΣΥΡΙΖΑ;

«Εγώ μιλάω με επιχειρήματα. Δεν βρίζω καθόλου. Αντίθετα, στενοχωριέμαι πολύ από αυτές τις επιθέσεις που μου κάνουν».

- Δεν το δείχνετε...

«Δεν το δείχνω αλλά είναι αλήθεια. Δεν μ' αρέσει καθόλου. Διότι προέρχομαι από το χώρο αυτό, από το ΚΚΕ εσωτερικού και τον Συνασπισμό. Οταν το 2010, μετά τη Marfin, αποφάσισα να πάω στο ΠΑΣΟΚ διότι έβλεπα ότι πια η νέα ηγεσία δεν μου πάει καθόλου, άρχισαν οι επιθέσεις».

- Οι πρώην φίλοι γίνονται οι χειρότεροι εχθροί...

«Δεν έχω τίποτα εναντίον των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον της ηγεσίας Τσίπρα έχω. Οι άνθρωποι κάτω στο λαό αριστεροί είναι, όπως κι εγώ εξάλλου. Ομως η ομάδα γύρω από τον Τσίπρα αυτή τη στιγμή θέλει να καταστραφεί η χώρα και να πατήσει πάνω στην καταστροφή για να εκλεγεί. Δηλαδή ας γίνω πρωθυπουργός και γαία πυρί μιχθήτω».

- Και δεν είναι εκτσογλανισμός να έχεις συμβάλει στη γενικευμένη σαπίλα; Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν γέννησαν το σάπιο σύστημα που τώρα καταρρέει; Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει;

«Λάθος. Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε την υπόθεση Ακη και τώρα έχει αναλάβει να ξεκαθαρίσει όλες τις υποθέσεις που έχουν οσμή σκανδάλου. Ο Βενιζέλος ενεργεί χωρίς να υπολογίζει κανένα προσωπικό πολιτικό κόστος. Ο,τι κάνει αυτή τη στιγμή είναι για να βγει η χώρα από την κρίση. Να γλιτώσει. Και την ώρα που η Ελλάδα πάει να πάρει πάνω της, να έχει ένα πλεόνασμα, να βγει στις αγορές, του κάνουν επιθέσεις οι γερμανικές εφημερίδες και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να το ευχαριστιέται!».

- Νομίζω πως είναι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι αυτά. Πάντως, έχω άσχημα νέα για σας. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο θα είναι κυβέρνηση.

«Δε νομίζω. Ο Ελληνας είναι πρακτικός άνθρωπος και έξυπνος. Εάν είχαμε ξεπεράσει την κρίση και τον κίνδυνο, ναι. Τότε μπορεί να ψήφιζε Τσίπρα, για αλλαγή. Οχι τώρα. Τώρα τα πράγματα είναι στην κόψη του ξυραφιού. Δεν θα ρισκάρει. Εξάλλου δεν ακούει και τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

- Πώς δεν ακούει; Ακούει και τους δικούς σας που πήγαν εκεί...

«Εκεί πήγαν οι χειρότεροι. Αυτοί που ευθύνονται κυρίως για τη σημερινή κατάσταση. Εγώ σας είπα, πρόβλημα δεν έχω με τους ψηφοφόρους, αλλά με την ομάδα γύρω από τον Τσίπρα...».

- Με τον Σκουρλέτη, δηλαδή, έχετε πρόβλημα; Προσέξτε, όμως, διότι πιθανόν να κάνετε μαζί κυβέρνηση αν χρειαστεί, αν το ΠΑΣΟΚ στρίψει αντιμνημονιακά, και να βάλει βέτο εναντίον σας.

«Θα βάλω κι εγώ βέτο για τον Τσίπρα. Το δικό μου θα είναι ισχυρότερο!».

- Βλέπω εργάζεστε εντατικά...

«Πολύ εντατικά. Κάθομαι μέχρι το βράδυ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ!».

- Γιατί μέχρι το βράδυ;

«Διότι σπίτι δεν βάζουν θέρμανση, η πολυκατοικία δεν έχει λεφτά και παγώνω. Προκειμένου να παγώσω, κάθομαι στο γραφείο...».

- Είστε το ζωντανό παράδειγμα της κρίσης. Δεν σας πληρώνουν στο ΠΑΣΟΚ;

«Δουλεύω αμισθί».

- Και πώς τα βολεύετε;

«Από την αρθρογραφία μου στην "Athens Voice" και στο "Action 24"».

- Τουλάχιστον να πάμε στη δραχμή μήπως και φάμε ψωμάκι...

«Θα πεινάσουμε όλοι τότε. Εγώ έζησα τη φτώχεια. Ο πατέρας μου, που ήταν Αραβας οδοντίατρος στη Θεσσαλονίκη και αριστερός, όλο αγαθοεργίες έκανε και είχαμε γεμίσει γραμμάτια. Τα θυμάστε τα γραμμάτια;».

- Φυσικά...

«Λοιπόν, εγώ δεν θέλω να ξαναγυρίσει η Ελλάδα εκεί, στη φτώχεια. Δηλαδή, δεν θα γυρίσει ούτε καν εκεί. Θα πάει πολύ χειρότερα έτσι και φύγει από την Ευρώπη. Θα γίνουμε Αφρική».

- Τι θα κάνετε, όμως, τώρα που θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε λίγους μήνες;

«Θεός φυλάξοι! Θα μεταναστεύσω στο Παρίσι!».

- Σαν τη Μελίνα δηλαδή. Αυτοεξόριστη στο Παρίσι. Θα κάνετε και αγώνες να πέσει η χούντα της Αριστεράς;

«Θα κάνω. Αν και δεν το ξέρω καλά το Παρίσι και τα γαλλικά μου είναι κάπως χάλια. Εμένα μ' αρέσει πολύ το Βερολίνο».

- Καλά σας λένε Μερκελιστές!

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

19 σχόλια

11 Ο/Η Δαφνη Π. έγραψε: (πριν 6 έτη)
Σαν τη Μελίνα αυτοεξόριστη στο παρίσι; ε, λέτε και καμια σαχλαμάρα να περάσει η ώρα. η Μελίνα ήταν προσωπικότητα. Και κοσμαγάπητη. η εν λόγω μανταμίτσα τι είναι; Πείτε μας και ποιος υπογράφει το πόνημα, γιατί δεν φαίνεται το ονοματάκι του. Θα μπορούσε να ήταν και διασκεδαστικός, αν δεν ήταν τόσο ρηχός...
12 Ο/Η Θεός φυλάξοι έγραψε: (πριν 6 έτη)
Αν υποθέσουμε ότι ''αποφασίσει'' να ξεκαθαρίσει το Πασοκ, τα σκάνδαλα, αναρωτιέμαι ποιός ακριβώς θα μείνει έξω, από το Πασοκ, για να κάνει το ξεκαθάρισμα ;
13 Ο/Η ΕΝΕΟΣ έγραψε: (πριν 6 έτη)
Το 2010 ήταν ήδη σύμβουλος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο ΚΚΕ εσ. και το ΣΥΝ δεν ήταν ποτέ. Πρόκειται για άνθρωπο που λέει ψέματα με την ευκολία που αναπνέει.
14 Ο/Η Τσοπανος Χαρης έγραψε: (πριν 6 έτη)
Καλα,γελαει και το παρδαλο κατσικι με αυτην,απλα δεν το βλεπει.
15 Ο/Η Ν έγραψε: (πριν 6 έτη)
κ. Απόστολε,
Νομίζω -και συγγνώμη εκ των προτέρων αν κάνω λάθος- ότι προσπαθείτε τε να χειραγωγήσετε τον αναγνώστη του άρθρου σας. Με τη καλυμμένη ειρωνία των ερωτήσεών σας υποβιβάζεται την προσωπικότητα της ερωτώμενης ώστε τα λεγόμενά της να χάσουν στα μάτιια του αναγνώστη την όποια ισχύ τους. Αυτά τα φάγαμε στη μάπα -συγγνώμη ...για την έκφραση αυτή τη φορά- τρία και χρόνια τώρα από τους φιλομνημονιακούς δημοσιογράφους. Από τους υπόλοιπους και μάλιστα απ΄αυτούς που γράφουν στην συγκεκριμένη εφημερίδα περιμένουμε άλλο εργασιακό ήθος.
16 Ο/Η picasso έγραψε: (πριν 6 έτη)
Αυτο το οργιο ειναι στελεχος του ΠΑΣΟΚ και εχουν το θρασος να ειναι αισιοδοξοι ???
17 Ο/Η X.Π. έγραψε: (πριν 6 έτη)
Κάλα ρε κορίτσι μου, έχεις συναίσθηση του τί λές; Έκανες εσύ και το κόμμα(-τακι) σου ένα λαό όμηρο της διαπλοκής και των μεγαλοεπιχειρηματιών και σας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ... Δεν ντρέπεσαι να τα λές αυτά τα πράγματα, είσαι και κόρη αριστερού μετανάστη;

Εγώ ντρέπομαι για λογαριασμό σου... Άντε βγές λίγο έξω να ξελαμπικάρεις και να δείς πώς δουλεύει ένα κράτος με δημοκρατικές αρχές, ισότητα, και διαφάνεια γιατί έχεις μπερδευτεί μου φαίνεται...
18 Ο/Η Νίκος έγραψε: (πριν 6 έτη)
Ποιο κούφιες και σάπιες λέξεις από αυτές μονο από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο έχω διαβάσει. Δηλαδή πιστεύει ότι επιχειρηματολογε? αυτό το μην πω τι υπάρχουν άνθρωποι που το ψηφισαν? σε γυάλα ζει? παναγια μου δες τι πολιτικους έχουμε, μόνο ντροπή μπορεί κάποιος να νοιώσει για αυτην και για τις λοιπές μαριονέτες
19 Ο/Η Γιάννης Βασσάλος έγραψε: (πριν 6 έτη)
"""Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε την υπόθεση Ακη...""" ??? Αφροδίτη μάς λες ανακρίβειες, ίσως και ψέμματα. Το ΠΑΣΟΚ είχε αθωώσει τον Τσοχατζόπουλο στην εξεταστική τής Βουλής. Ο ίδιος ο Βενιζέλος είχε ψηφίσει υπέρ τού Τσοχατζόπουλου, μην το ξεχνάτε αυτό. Ευτυχώς, που βρέθηκαν μερικοί γενναίοι δικαστικοί λειτουργοί. Τώρα, αν εσύ φύγεις στο Παρίσι λόγω ΣΥΡΙΖΑι, bon voyage και δεν μάς λείψεις.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 19

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Τετ-α-Τετ με τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ