Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντιπαράθεση στα νοσοκομεία

ΠΟΕΔΗΝ: Ο κ. Μπέζας ζήλεψε τη δόξα του Α. Γεωργιάδη

Με αυτά που δήλωσε στο νοσοκομείο Πρέβεζας

Απάντηση της ΠΟΕΔΗΝ σε δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας κου Μπέζα για ιδιωτικοποίηση των υποστηρικτικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων

Επικριτική ήταν η ομοσπονδία των υγειονομικών προς τον υφυπουργό Υγείας, για τον οποίο σχολίασε ότι: "Την δόξα του Άδωνι Γεωργιάδη στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων στην Υγεία, που έχουν στόχο την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών το οποίο οδηγεί σε διαθεσιμότητες και απολύσεις υγειονομικούς, επιχειρεί να κλέψει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μπέζας, με δηλώσεις του στην Πρέβεζα.

Μετά την επίσκεψη στο Νοσοκομείο της πόλης, όπου εργαζόμενοι του επιφύλαξαν «θερμή υποδοχή», εξήγγειλε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση όλων των Βοηθητικών και Διοικητικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το Υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και εστίασης, ανέφερε ότι ήδη αυτό συμβαίνει και μάλιστα τόνισε ότι αποτελεί πρακτική σε όλη την Ευρώπη.

Δήλωσε ότι η επιλογή είναι απολύτως φυσιολογική γιατί προσφέρει ευελιξία και βοηθάει τα Νοσοκομεία να προσανατολιστούν στον κύριο ρόλο τους που είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας. Επιπρόσθετα σε άλλη ερώτηση αν σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των Τμημάτων Πληροφορικής και άλλων τμημάτων των Νοσοκομείων ο κ. Μπέζας δήλωσε ότι στα Νοσοκομεία «Δημόσιες θα μείνουν μόνο οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την πρόληψη και παροχή υπηρεσιών υγείας».

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Μπέζα επιβεβαιώνει πλήρως τις εκτιμήσεις μας ότι η κυβέρνηση των Μνημονίων έχει αποφασίσει να παραχωρήσει σε ιδιώτες όχι μόνο τις υπηρεσίες που ήδη σήμερα έχουν περάσει ολόκληρες η μερικώς σε ιδιωτικά χέρια (π.χ. καθαριότητα, φύλαξη), αλλά το σύνολο των βοηθητικών, διοικητικών, τεχνικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Αν περάσει αυτή η βάρβαρη επιλογή της συγκυβέρνησης χιλιάδες εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία θα βρεθούν στον «αέρα» και θα τεθούν σε διαθεσιμότητες, απολύσεις. Είναι προφανές ότι λόγω των κινητοποιήσεων αλλά και των διπλών εκλογών μπορεί να υπάρχει προς το παρόν «φρένο» στη κυβέρνηση, θα επανέλθει όμως αμέσως μετά με μεγαλύτερη ένταση.

Γι αυτό πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί Πανυγιεινομικό Κίνημα μαζί με όλους τους πολίτες που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές τόσο στην υγεία, την εργασία όσο και στην ίδια τη ζωή τους. Να βάλουμε τέλος σε αυτές τις επιλογές μπλοκάροντας μια και καλή τις ιδιωτικοποιήσεις στα Νοσοκομεία, τις επερχόμενες απολύσεις και την πλήρη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Τελευταίες ειδήσεις στην κατηγορία Ελλάδα
ΕΥΔΑΠ: Αναστέλλονται μέχρι τον Ιούνιο του 2015 οι αναγκαστικές εισπράξεις για χρέη έως 3.000 ευρώ
Δεν “βλέπουν” μετρό στη Θεσσαλονίκη πριν το 2020
Οριστικός ο ακρωτηριασμός για το αγοράκι στα Σύβοτα
Δόμηση σε λατομεία-μεταλλεία
Διαμαρτυρία λιμενικών για το Ταμείο Αρωγής
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Με «Ζέπελιν» κατά παιδικής πορνογραφίας
Η Θέμιδα τελικός κριτής στην αξιολόγηση
Σύγχρονα «οχήματα» για την ηπατίτιδα C
Συνάντηση όλων ζητούν οι γιατροί
Οι καθαρίστριες έβαλαν «φωτιά στον καναπέ»
Γιατί το ΣτΕ απέρριψε το πλαφόν συνταγογράφησης
Οι ένστολοι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους συναδέλφους τους των ΜΑΤ
Ετοιμο για «λουκέτο» το καύχημα του συστήματος Παιδείας
Σινεμά ο παράδεισος στο Καμάρι Σαντορίνης
«Οχι άλλο αίμα για κέρδη»