Ηλεκτρονική Έκδοση

Συγκρούσεις αστυνομικών- διαδηλωτών στο Κίεβο

Τελευταία ενημέρωση:

Ακόμη μία ταραχώδη νύχτα βίωσε η πρωτεύουσα της Ουκρανίας καθώς εκατοντάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκρούστηκαν με την αστυνομία η οποία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας Βιτάλι Κλίτσκο προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι η κυβέρνηση στέλνει πληρωμένους κακοποιούς για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση ενώ ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς προειδοποίησε ότι οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις απειλούν τη σταθερότητα της χώρας.

Ταραχές στο Κίεβο (φωτ:AFP) Ταραχές στο Κίεβο (φωτ:AFP)

Στο διάγγελμά του το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς δήλωσε ότι "όταν ειρηνικές δράσεις μετατρέπονται σε μαζική αναταραχή που συνοδεύεται από συγκρούσεις και χρήση βίας, είμαι βέβαιος ότι τέτοια φαινόμενα αποτελούν απειλή όχι μόνο για το Κίεβο αλλά για όλη την Ουκρανία".
 
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην αναμιγνύονται στην πολιτική κρίση στην Ουκρανία. "Είναι απλώς δυσάρεστο -ορισμένοι ευρωπαίοι συνάδελφοί μας να συμμετέχουν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε μια χώρα, με την οποία έχουν διπλωματικές σχέσεις", τόνισε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.
"Είναι απλώς δυσάρεστο", τόνισε.
 
Στο μεταξύ, η εφημερίδα του ουκρανικού κοινοβουλίου "Γκόλος Ουκράινι" (Η φωνή της Ουκρανίας) δημοσίευσε τους νόμους που καθιστούν αυστηρότερες τις κυρώσεις εναντίον των διαδηλωτών και υιοθετήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Η εφημερίδα του κοινοβουλίου δημοσίευσε, ανάμεσα σ' ένα σύνολο κειμένων, αυτά που ενισχύουν, μέχρι και σε φυλάκιση 5 ετών, τις κυρώσεις που μπορεί να επιβάλλονται στους διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει εδώ και δύο μήνες στο κέντρο του Κιέβου ένα καταυλισμό και οδοφράγματα και έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια.
  
Τη νύχτα της Δευτέρας, οι ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας διέλυσαν ένα οδόφραγμα και ένα καταπέλτη που είχαν κατασκευάσει οι διαδηλωτές.
 
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία